Jump to content

Hzmo


annie88

Preporučene objave

Poštovani,

Našli smo se u situaciji sa HZMO, te ne znamo šta učiniti, štoviše ne znamo ni što se točno događa, a nitko ne želi izaći u susret i objasniti što se događa.

Radi se o sljedećem, moj otac je na kemoterapijama, i došao je na komisiju nakon 6 mjeseci bolovanja, i na toj komisiju su ga obavijestili kako je u mirovini od 1998 godine. No, moj otac nije u mirovini, zdravstveni je radnik, i plaćaju se svi doprinosi iz i na plaću, o tome svjedoče i isplatne liste. (Plus napomena, to riješenje iz 98 godine nije bilo dostavljeno radnoj organizaciji, a ni liječniku)

Prvo pitanje je što se točno dogodilo 1998 godine... tada je bio pokrenut proces za 4 satno radno vrijeme i od toga se odustalo, za mirovinu zahtjev nikada nije bio podnesen. u 8 mjesecu 98 dolazi riješenje o mirovini, no 2 dana nakon njega dolazi drugo riješenje o obustavi tog postupka.

Dakle to je trebalo biti raščišćeno, no to se sada pojavilo kao veliki problem, jer sad oni ne priznaju da je on radio jos 14 godina, ne žele mu priznati te godine kao staž (a za mirovinu se uredno plaćao doprinos svih tih 14 godina).

Plus svemu tome oni su sad opet poslali rješenje o mirovini, ali on ne želi ići u mirovinu jer ima 64 godine, i još godina dana ga dijeli od redovne starosne mirovine.

 

Pitanje je šta se sada može napraviti? Šta sa tih 14 godina koje je radio, kako se one mogu ubrojati u radni staž? Ako je bio u mirovini imao je pravo na naknadu, s obzirom da ju nije dobivao hoće li ju dobiti naknadno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo upravo sam dobila jednu insidersku informaciju da se radi o presedanu, odnosno jedinom slučaju u Hrvatskoj, pa ako biste mi mogli predložiti odvjetnika koji je imao iskustva sa Zakonom o mirovinskom osiguranju koji je voljan prihvatiti se ovakvog slučaja? (na ovaj izvor se ne smije pozvati da se ne bi ugrozilo nečije radno mjesto...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija