Jump to content

rok za pokretanje imovinskog spora


tsunami

Preporučene objave

Molim pomoc,

Razvela sam se 2005.god i imamo troje djece...sporazumom meni je islo dvoje njemu jedno dijete...Bila sam ubraku 20 godina i vecinu vremena domacica i majka....Nikada nisam trazila isplatu nakon razvoda jer smo zivjeli u njegovoj naslijedjenoj kuci (koju sam ja renovirala svojim novcem od nasljedstva).On je bogat ali vrlo skrt rekla bih granici s patologijom....i nema novac na racunima nego ih pohranjuje neznam gdje....(doktor je,zubar i zaradjuje i privatno)ustvari ja uopce nemam dokaze da smo bilo sta stekli u braku osim djece...nisam se upustala u imovinsku parnicu jer nisam imala novca ali i smatrala sam da ce ionako davati djeci za skolovanje itd...Medjutim on doslovno pati nasu djecu kao nekad mene dajuci na kapaljku novac i to samo za najneophodnije ,skromno za zivot.Djeca me nagovaraju(svi troje su punoljetni a dvoje se skoluje) da pokrenem imovinski spor ali ja ne vidim svrhu toga ...a opet zar mojih 20 god.zivota u braku ne vrijedi nista....Nemamo novi brak nijedno...pitanje je ima li nekakav zakonski rok za pokretanje imovinskog spora u mom slucaju?Sta uopce mogu traziti -isplatu za 20 god.zivota?

Unaprijed hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozete i sada pokrenuti spor za utvrđivanja i podjelu bracne stecevine. Morali biste dokazati da ste dio svoje imovine ulozili u obnovu njegove kuce te ne temelju toga imate pravo na isplatu. Prikupite sve moguce racune, ako ih jos imate, izvatke iz banaka i sl. kako bi se to moglo dokazati, isto tako, mozda ce Vam biti potrebni svjedoci koji ce te navode potvrditi. U svakom slucaju ne mozete traziti isplatu za "20 godina zivota" kako to navodite, nego mozete i imate pravo na isplatu svojih ulozenih sredstava u njegovu imovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija