Jump to content

molim vas za savjet


kocka31

Preporučene objave

Nakon bakine smrti doslo je do ostavinske rasprave, sestra i ja smo prihvatile dio nasljedstva ( jer nam je otac preminuo )njegove majke.

Nasa tetka (sestra pokojnog oca ) se odrekla svoga dijela u nasu korist.

U kuci sada boravi osoba kojoj je tetka usmeno dopustila boravak-dok se ne rijesi nasljedjivanje.

Ta osoba napravila je dug t-com-u, hep-u te su isti iskljucili telefon i struju.

Nakon zavrsene ostavinske rasprave spremamo se uci u kucu, nasa pitanja su:

1. Na koji nacin iseliti osobu koja zivi u kuci (jer ista posjeduje svoj prostor) jer nam prijeti da ce kucu zapaliti

2. Moramo li platiti dugove nastale njegovim boravkom u kuci zbog kojih je doslo do iskapcanja i kako to naplatiti njemu

Same ne posjedujemo nista osim toga nasljedstava , zivimo kao podstanarke te nam je kuca koju smo naslijedile jedino vlasnistvo

Nadam se da vas nisam zagusila piatnjima te vas molim za odgovore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko smatrate da su prijetnje zapaljenjem ozbiljne, tada bi bilo najpametnije prvo osigurati vašu nekretninu od požara,... kod osiguravajuće kuće. Ne košta puno, ali u najgorem, doći ćete do novca kojim možete osposobiti kuću za život.

 

Nakon toga ...

 

... za prijetnju paljenjem kuće obratite se odmah državnom odvjetništvu i policiji te podnesite prijavu protiv susjeda. U slučaju izvršenja prijetnje bit će evidentirano tko je prijetio.

 

Prema ostavinskoj raspravi postali ste vlasnikom nekretnina. Obratite se odvjetniku koji će Vam pomoći :

 

1) da tužbom protiv susjeda tražite naknadu štete zbog isključenja struje i telefona

 

2) da tužbom zbog neovlaštenog ometanja posjeda (jer susjed nema nikakovih pravnih osnova za boravak u sada Vašoj kući) ishodite prisilno iseljenje.

 

S obzirom na to da Vaš susjed nema nikakovih zakonskih osnova ni temelja za boravak u toj kući te da nije vlasnik kuće niti je u najmu te kuće, nema temelja po kojima može dobiti spor, te u tom slučaju mora podmiriti sve Vaše troškove, troškove tužbi, odvjetnika, itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru, jos samo ostaje pravno pitanje odgovornosti -moramo li platiti racune nastale iskapcanjem i dug sa kamatom koja je od tada rasla jer smo tek dobivanjem nasljedstva dosli do saznanja da su struja i telefon iskopcani te da smo iste troskove mi kao nasljednici duzni podmiriti, jer do zavrsetka oprouke nismo ni znali da smo nesto dobile niti da dugovanja postoje jer je baku sahranila tetka koja nas ni o cemu nije obavijestila te se svoga dijela odrekla nakon provedbe oporuke?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O svemu tome (što ste naveli) dopisima morate obavijestiti T-com kao i HEP, sa naznakom da je spor u tijeku te da svakako imate namjeru otplatiti dug. Naime, stjecanjem vlasništva/nasljedstva dužni ste podmiriti i dugove koji iz istog proizlaze. Slijedom toga Vam t-com i HEP mogu ovrhama zagorčavati život bez obzira na činjenicu da Vi niste te dugove napravili. Zato i jest važno da kontaktirate i sa T-comom i sa HEP-om, da dogovorite način (sami ga predložite) kako biste mogli riješiti svoj dug. Te dopise (fotokopije dopisa uz potvrde o poslanim pošiljkama) ćete priložiti uz tužbe, kao i sve uplatnice koje ćete poplatiti.

 

Odvjetnik če Vam sigurno predložiti da nakon osiguranja kuće (vis a vis prijetnji) prvo opomenete sadašnjeg stanara (pred do-om i policijom ga nemojte tako zvati; on je za Vas osoba koja neovlašteno ometa posjed !) pismeno, preporučeno, sa naznakom "osobno uručiti primatelju". Opomena za iseljenje zajedno sa opomenom pred tužbu za sve troškove, ... , možda će imati sasvim dovoljan učinak uz spomenute kaznene prijave.

 

Jedno pitanje. Što ako Vaš susjed ima nešto napismeno sa Vašom bakom/tetkom ? Jeste li sigurni da nema ništa napismeno ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

on nema nista napismeno, od bake niti od tetke.

to je osoba koja nakon rata pokusava pokupiti gdje sta ima i prezivljava od socijalne pomoci pa je zato i najveci teret iseliti ga.

Provjerom racuna sa t-comom i hep-om nije prevelika frka..doduse svaka od nas treba izdvojiti 1500 kn za dugovanja ( sto je mjesecna placa svake od nas) pa cemo to rijesiti na rate..

naravno hvala na savjetima kako da to legalno tj. pravno isravno rijesimo..

ukoliko netko ima sto za dodati pozdravljamo svaki savjet .........HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zapuštena kuća je njegov nemar, a s obzirom da ima kuću, nema što raditi u Vašem stanu/kući. Pretpostavljam da ste već do sada obavili razgovor sa odvjetnikom te da ste prijavili prijetnje i osobno mislim da ćete se morati (malo) strpiti. Postupak traje, ali odvjetnik može inzistirati na hitnosti iseljenja s obzirom na to da taj susjed ima svoju kuću. Iskreno se nadam da ćete brzo i uspješno riješiti svoj problem (nema proceduralnih prepreka), samo nemojte odgađati ono što je nužno - kontakt sa odvjetnikom. Želim Vam što brže useljenje !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija