Jump to content

Temeljni kapital d.o.o.-a


siba.forma

Preporučene objave

Zanima me dali dio temeljnog kapitala koji može biti u robi (do 10.000 kn) mora ići na procijenu? Naime, ako kupim novo računalo i novu opremu koja je datumski vezana uz otvaranje tvrtke, dali svejedno mora ići na procjenu? Koliko se procjenitelj plaća i dali on izlazi na teren (?!?) ili mu se jednostvno odnesu računi, on "izvrši" procjenu, naplati i gotovo? :frajer:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neznam odgovor na tvoje pitanje....ali me zanima zašto bi taj dio temeljnog kapitala unosio u robi ako već imaš kune za novi komp i opremu....

 

Zato što bi dio opreme kupio na rate da ne moram unositi keš. Lakše mi je kasnije otplaćivati 277kn mjesećno 3 godine nego sad dati 10.000 keša. Osim toga keš mi treba za uređenje samog salona i kupnju eksponata :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...pa možeš ti to sve napraviti i ako staviš 10.000 keša u temeljni kapital i s tim kunama plaćaš dobavljače za uređenje i ostalo, pa zato i služi....a komp i opremu kupiš na firmu, platiš ovako kako si zamislio svojom privat karticom rata koliko god želiš i imaš odbitak PDVa, mislim da to nije zanemariva stavka naročito kad si na početku posla....a kad ti krene i budeš imao novčića onda lijepo sebi isplatiš to što si kupovao za d.O.o.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija