Jump to content

Pravo prolaza i pravna odgovornost


melanctha

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Molim pomoć. Naime, živim u kući koja dvorište dijeli s još jednom kućom. Moja je kuća "iza", a susjedova "naprijed". Dvorište je isparcelirano, prednji dio njihov, stražnji moj. Ispred njhove kuće nalazi se ograda koja služi za ulaz na oba dvorišta, s obzirom da ja, da bih došla do svoje kuće moram proći pored njihove, preko njihovog dvorišta. Drugi ulaz/izlaz ne postoji. Do nedavno nije bilo problema, no u kuću ispred doselili su novi stanari koji auto parkiraju u (svom) dvorištu, pored svoje kuće. Po izlasku s dvorišta automobilom, stanari odbijaju za sobom zatvarati vrata ograde. Radila sam to umjesto njih nekoliko tjedana (bojim se krađe, na dvorištu imam vrijednih stvari, a otvorenim vratima kao da "zovu lopove"). Došlo je do svađe i susjed je zaprijetio da će mi, ukoliko nastavim zatvarati vrata, zabraniti biciklom prolaziti po njegovom dvorištu (kako bih izašla na ulicu) jer u opasnost dovodim njegov automobil. Zanima me ima li pravo na to??

 

Još važnije, pretpostavljam da ga ne mogu prisiliti da vrata zatvara,on to jednostavno odbija, no zanima me je li on, u slučaju krađe, pravno odgovoran jer nije zatvorio vrata ograde???

 

Osim toga, smije li uopće parkirati na dvorištu, s obzirom da na taj način meni zatvara prolaz do mog dvorišta (osim pješice ili biciklom) - u slučaju nedajbože požara ili ozljede do mene ne mogu ni vatrogasci ni hitna??

 

Znam da je komplicirano, nadam se da sam dosta dobro objasnila. Hvala unaprijed na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija