Jump to content

Kazna za krivo parkiranje na opažanje redara


pluja

Preporučene objave

Poštovani dobio sam kaznu za parkiranje na nogostupu s time da sam se zaustavio na doslivno 1-2 min. sa upaljenim žmigavcima. Kaznu nisam dobio osobno od policajca niti sam je našao na autu,nisam niti znao da sam kažnjen dok mi nije poštom stigao prekršajni nalog. U njemu piše da sam kažnjen na temelju neposrednog opažanja policijskog službenika te da moram platiti 300kn kazne +100kn radi troškova prekršajnig postupka. Pitam dali je moguće dobiti kaznu a da nisam bio obaviješten od strane policajca niti putem kazne ostavljene na autu te samo na temelju opažanja policajca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekršajni nalog se može izdat odmah vozaču ili se može kao u ovom slučaju isprintat u postaji i poštom dostavit vozaču.U pravilu se zahtjeva od vlasnika vozila da plati kaznu ili da dostavo podatke od vozača ako nije on vozilo (što je potrebno učinit zbog velikje kazne).U svakom slučaju može se podnijez žalba/prigovor i tražit ublažavanje kazne ili opomenu.Žmigavci i zaustavljanje 1-2 minuta ne isključuju počinjenje prekršaja.Svaka radnja utvrđivanja prekršaja i je na temelju opažanja policajca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija