Jump to content

Povratak na posao nakon prekidaa njege djeteta s težim smetnjama


MADU

Preporučene objave

Poštovani,

 

potrebna mi je pomoć. Naime radila sam na mjestu direktora jedne firme (na neodređeno) prije 5 godina. Po rođenju djeteta zbog težih smetnji u razvoju bila sam prisiljena ostati na dopustu radi njege djeteta. Dobila sam rješenje HZZO-a do 8 godine. Kako je nakon 5 godina mom djetetu puno bolje odlučila sam vratiti se na posao prije navršene 8 godine djetetova života.

 

Pismeno sam obavijestila poslodavca o svojim namjerama. Obavila sam razgovor sa poslodavcem te mi je rečeno da nisu očekivali moj raniji povratak te da su osobu koja sada radi na mom radnom mjestu zaključili ugovor o radu na neodređeno radno vrijeme i da mi nemaju ponuditi niti jedno drugo radno mjesto. Meni su ponudili da ostanem i dalje na njezi djeteta ili da potpišem sporazumni raskid ugovora o radu s time da će mi biti isplaćena naknada od 16.000,00 kn dok se ne snađem i nađem drugi posao.

 

Nije mi jasno da li je sve to uredu od strane poslodavca? Dalje ne razumijem ako i potpišem sporazumni raskid kako mogu dobiti ikakvu naknadu ili otpremninu? Bit svega je da se ja želim vratiti na svoje radno mjesto.

 

Unaprijed zahvaljujem na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete dobiti tu naknadu koju spominjete, u dogovoru s poslodavcem, no čini mi se da bi otpremnina bila puno veća tako da što se tiče sporazuma o prestanku radnog odnosa, nikako ga ne bih preporučio, no na na vama je da procijenite što i kako dalje, makar opcija rada na ovom nekakvom drugom radnom mjestu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija