Jump to content

split


incika

Preporučene objave

Danas smo ja i suprug imali zakazano sudsko rociste za razvod.Suprug je ostao pri svóm zahtjevu da djeca pripadnu njemu .Sutkinja nas sad ponovno salje czss gdje je rekla da ce djeca i mi proci neke analize.Moze li mi netko reci sto ce to tamo djeca prolazit i koliko to traje i sto nakon tog?pokusala sam sa suprugom dogovor ali bezuspjesno

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Ponovno šalje na czss..." ostavlja dojam da nije riječ o prvom ročištu i da ste na posredovanju tamo već bili.

Prije donošenja odluke (povjeravanje djeteta na zajednički život jednom od roditelja) sud od czss traži mišljenje i prijedlog, a czss ga je dužan dostaviti u roku 30 dana.

 

Djecu će vjerojatno pozvati na razgovor po svoj prilici jednom, vas bi trebali u par puta ili brzopoteznim testiranjem. Trebali bi obaviti i terenski uvid u stambene okolnosti kod majke i kod oca.

 

Iako, kod upravo tog czss-a je jedan od naših korisnika (pa u to vrijeme i objavio na ovom forumu) prošao kompletno posredovanje i utvrđivanje prikladnosti stambeno-higijenskih uvjeta kod majke i oca u cca 45min, a obiteljski tim činila cijela jedna osoba pravne struke.

Dakle, znamo kako bi trebalo biti, čujemo kako biva, a kako ponekad biva i po "sasvim ubrzanom tečaju".

;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovóru,

suprug i ja smo jos uvjek po istim krovom jer on ne zeli otic stan je gradski i ugovor je na mene napisan .kako ce onda oni odlucit gdje je bolje za djecu ?suprug je pod uvjetnom do 8.mj. radi obiteljskog nasilja nad menom .meni je bitno zbog djece da to bude sto manje traumaticno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeci iskazivanje svog mišljenja zasigurno neće biti ni približno traumatično kao život s roditeljima koji ne funkcioniraju međusobno barem u tolikoj mjeri da mogu zajedno dogovoriti detalje kada, koliko i što će s djecom koji od njih (ne samo "živjet će s x, viđati se sa y, uzdržavanje toliko").

Dakle, ne trebate se posebno zabrinjavati radi ovoga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija