Jump to content

I ostali poslovi prema nalogu poslodavca...


ZastoJa

Preporučene objave

Imam VSS. Posao za koji sam sa poslodavcem sklopila ugovor (a za koji je potrebna VSS) uopće više ne radim, već sam nakon mjesec dana stavljena u proizvodnju na radno mjesto za koje treba trogodišnja ili četverogodišnja srednja škola. Prilikom zapošljavanja rečeno mi je da ću taj posao raditi max.4 sata dnevno odn. samo povremeno, niti ne svaki dan. A sad je postalo 8 sati.

 

E sad, ja znam da je tumačenje tog dijela ugovora o "svim ostalim poslovima prema nalogu poslodavca" da su to poslovi u okviru stručne spreme i znanja ili tako nekako...ovaj drugi posao sa ugovorenim nema nikakve veze. Ali, ja sam po srednjoj stručnoj spremi upravo to što se za to radno mjesto traži (ostali SSS-ovci koji u tom odjelu rade imaju drugačije škole završene). Da li je onda to u okviru moje stručne spreme i znanja? Nailazim na razna tumačenja.

 

Što da radim? Mogu li se pozvati na kakvo kršenje ugovora? Ugovoreni posao ne mogu, niti ne stignem raditi, a ovaj u proizvodnji ne želim, uvjeti rada nisu ni za životinju, kamoli čovjeka, na određeno sam, pa mi prijete neproduljivanjem ili otkazom, jer sam se pobunila na to što se događa...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam nadopunu. Dakle, ja sam sve svjesnija da i zbog zdravlja neću moći raditi ovaj posao na koji su me fizički stavili (ne i po ugovoru). Morati ću reći poslodavcu da to ne mogu i zašto ne mogu. Nisma mu rekla za kroničnu bolest pri zapošljavanju, jer me ona ne onemogućava u obavljanju posla koji sam trabala raditi.

 

E sad, ako mi da otkaz na temelju toga što ja "odbijam" to što su mi nametnuli - mogu ga "uputiti" da to nije u skladu sa zakonom, s obzirom na sve navedeno u gornjem postu ili je on u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija