Jump to content

Trudnoca nakon zaposlenja bez zasnivanja radnog odnosa


inzinjercic

Preporučene objave

Postovani,

Nakon zavrsenog zaposljavanja bez radnog odnosa (Mrsicevog) ostala sam raditi u istoj tvrtci preko ugovora na odredjeno (od 26.6.2013). Sredinom 7-mog mjeseca sam saznala da sam trudna i da mi je termin u drugom mjesecu. Zanima me dali se i zaposljenje bez zasnivanja radnog odnosa (godina dana na 1600 kn) racuna kao zaposljenje za ostvarivanje naknade za porodiljni ili samo 6-7mjeseci prije termina na novom ugovoru? Takodjer me zanima dali mogu na godisnji ili mora proci 6 mjeseci od potpisivanja novog ugovora?

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Zbunjuje me to što svagdje piše da je za ostvarivanje "punih" prava potrebno imati 12 mjeseci neprekidnog staža ili 18 sa prekidima. Ako mi se ne računa godina dana koju sam radila po "Mršićevom" tada do rođenja djeteta neću imati ispunjen uvjet od 12 mjeseci neprekidno. Na ugovoru sam na određeno bez roka trajanja (5000.00 kn) i vjerujem da poslodavac nema namjeru raskidati isti. Do termina bi trebala imati barem 7 uplačenih plača. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Sjela prva porodiljna naknada za siječaj (1600kn). Koliko vidim Stručno zapošljavanje bez zasnivanja radnog odnosa uopće se negleda, tako da iako u stvarnosti imam 18 mjeseci rada neprekidno (prije otvranja porodijnog) u HZZO su gledali samo onih 6 mjeseci ugovra nakon stručnog.

 

Nije mi jasno zato tako gledaju jer u Zakonu o rodijnim i roditeljskim potporama piše potrebno biti zapslen 12 mjeseci neprekidno za ostvarivanje pune naknade, a definicja iz čl.6. glasi: »zapošljavanje« je ..... ili rad fizičke osobe koja je prema propisima o radu sklopila ugovor o volonterskom radu s poslodavcem, bez zasnivanja radnog odnosa nakon završenog obrazovanja radi stručnog osposobljavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija