Jump to content

Godišnji odmor - prava radnika


RareSnake

Preporučene objave

Poštovani,

Molim Vas za pomoć i savijet vezano za godišnji odmor. Naime, poslodavac cijelo ljeto pomiče godišnji odmor. U jednom od tih pomicanja sam rezervirao i platio smještaj, no u međuvremenu je i od tog datuma odustao. Ne želi se izjasniti o točnom terminu godišnjeg odmora, trenutno je na 15.9. :"ali ni to nije sigurno". Situaciju pravda navodnim obimom posla. Ne moram ni napomenuti da obavezni plan godišnjeg odmora koji se zakonski treba napraviti do 30.6. nikad nije napravljen. Također, godišnji odmor mi nije bio odobren niti za podizanje osobne iskaznice, u trajanju jednog dana, skoro dva mjeseca. Još samo da napomenem da u tekućoj godini nismo (nitko od zaposlenika) uopće koristili godišnji odmor. Što mi preporučujete napraviti u ovakvoj situaciji?

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ukoliko smatrate da Vam je neko pravo iz radnog odnosa povrijeđeno, uputite poslodavcu Zahtjev za zaštitu prava u roku od 15 dana od dana saznanja za povredu.

 

Činjenica je da je poslodavac trebao napraviti raspored korištenja godišnjeg odmora te ako nije - čini teži prekršaj iz ZR-a, pa ga možete prijaviti inspekciji rada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija