Jump to content

Porodiljni dopust - povratak na neodgovarajući posao - drugo mjesto rada


IRENEE

Preporučene objave

Poštovani, molila bih Vas za pomoć. Naime koristim rodiljni dopust do 12.02.2014. odnosno do godine dana dijetetova života. U međuvremenu prestaje potreba za mojim radnim mjestom odnosno pretpostavljam da me nakon korištenja rodiljnog dopusta čeka otkaz. Čitajući Zakon o radu uvidjela sam čl. 73. stavak 1. kojim se nakon isteka rodiljnog dopusta radnika treba vratiti na poslove koje je obavljao prije odlaska na rodiljni dopust odnosno ako je prestala potreba za tim poslom, poslodavac je dužan ponuditi mi sklapanje ugovora o radu za obavljanje drugih odgovarajućih poslova, ČIJI UVJETI RADA NE SMIJU BITI NEPOVOLJNIJI OD UVJETA RADA POSLOVA KOJE JE RADNIK OBAVLJAO PRIJE KORIŠTENJA RODILJNOG DOPUSTA.Što to točno znači - nepovoljniji uvjeti rada? Da li mi poslodavac može bez problema ponuditi rad u drugom mjestu budući da mi u ugovoru stoji da mogu raditi na području cijele RH? Ujedno ako dobim poslovno uvjetovan otkaz imam pravo na GO, otpremninu, te otkazni rok i naravno naknadu na Zavodu? Koliko mi se godina rada računa ako u koncernu radim 7 godina, a u jednoj firmi 3, drugoj 4 - znači sve u koncernu? Molila bih Vas da mi odgovorite, hvalaaaaaa puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema problema oko analize problema, davanja savjeta, upućivanja na postupanja i bilo što, no s obzirom na to da zapravo niste primili nikakvu odluku poslodavca a da ste do 12.02.2014. godine tu gdje jeste, javite se kad bilo što zatreba, bez pretpostavljanja nekakvih scenarija.

Ok javiti ću se u 02.2014. Ali htjela bih samo znati da li mi se računaju sve godine rada u koncernu, budući da sam 3 godine radila u firmi koja je dio koncerna, a ostale 4 u koncernu? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja bi se nadovezala na temu,ako možete da mi date savjet..

Naime ja se vraćam sa porodiljnog dopusta za 15 dana. Radim kao prodajni predstavnik i poslodavac me vraća na isto radno mjesto ali sa drugim terenom ,kojim na mjesečnoj bazi imam oko 2000 kilometara više od prijašnjeg(1800) za proći u toku mjeseca,znači duplo!

Da li mogu ikako se pozvati na ovaj zakon koji je irenee izvukla s obzirom da u ugovoru o radu stoji da me poslodavac može preseliti na druge terene prema potrebama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija