Jump to content

Zdravstveno osiguranje - studentica na porodiljnom


president0

Preporučene objave

Poštovani, imamo malo zapetljanu situaciju oko zdravstvenog osiguranja.

Supruga je trenutno redovna studentica koja koristi porodiljni dopust i zdravstveno je osigurana preko fakulteta. Prava joj vrijede do 30.09.- još 5 dana.

Kako ima više od 26 godina, i studira više od 8 godina, a ima još 1 ispit do kraja koji će morati prenijeti u novu ak.godinu, ne zna hoće li joj i kada produžiti prava. Na faxu su joj rekli da vjerojatno neće zbog promjene zakona. Rekli su joj da je ja kao zaposlena osoba prijavim preko sebe. Tj., tvrde -ako je netko student koji nije u braku mora preko burze- gdje se plaća 300-400kn (nisam siguran), a ukoliko je u braku onda preko supružnika.

Pitao sam na poslu, gdje me opet upućuju na burzu gdje ima pravo kao nezaposlena osoba. Tvde mi i na poslu da od 01.07. više nema prijave supružnika na zdravstveno osiguranje.

Što napraviti, jer supruga treba od 30.09. imati zdravstveno osiguranje radi porodiljne naknade? Tko je u pravu, može li se izbjeći plaćanje preko burze? Plaćaju li onda svi nezaposleni?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni koji vam daju takve savjete na poslu blago rečeno nemojte ozbiljno shvaćati, čak što više nemojte ih uopće shvaćati. S 01.10. bez ikakve zapreke gospođu možete prijaviti kao člana po sebi, no o tome ste obvezni obavijestiti tijelo koje njoj je priznalo pravo na naknadu (tako nešto bi trebalo pisati u tom rješenju).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija