Jump to content

Lijek na recept ako ga je preporučio privatnik?


ZastoJa

Preporučene objave

Dakle, imam određeni zdravstveni problem zbog kojeg sam godinama posjećivala "državnog" specijalistu. Kad sam došla do nekih novaca, otišla sam privatniku kod kojeg sam obavljala terapiju u puno širem opsegu nego sam mogla preko HZZO-a.

 

E sad, liječnica opće prakse mi ne želi dati recept za lijekove koje mi je napisao privatnik. Kaže da ne smije, da smije proslijediti recepte samo sa nalaza liječnika koji rade preko HZZO-a. Moj privatnik kaže da to nije istina i dao mi je recept za kupovanje lijeka, no ja ne želim kupovati, ako ne moram.

 

Može mi netko objasniti kako stoje stvari s tim? Ima neki propis koji mojoj liječnici omogućava ovo, odnosno, čak ju obvezuje na to da ne propisuje lijekove prema preporuci privatnika ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U sustavu obveznog zdravstvenog osiguranja svi osiguranici imaju pravo na teret tih sredstava na recept u primarnoj zdravstvenoj zaštiti ostvariti pravo na lijek koji je prema procjeni izabranog doktora za njih medicinski indiciran. Ne onaj i u onom obliku kojeg bi oni to željeli makar prema preporuci specijaliste bilo gdje on radio. U ovom slučaju sve je u rukama odnosno u procjeni potrebe izabranog doktora koji je nadležan za propisivanje lijekova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija