Jump to content

Spor oko rodiljnog dopusta


JosipDGO

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

imamo jednu situaciju oko koje čekamo rješenje, pa eto dok čekamo institucije pravne države da (ne)odrade svoj posao da pitam i vas što mislite o konretnom slučaju.

 

Naime supruga je izabrana na određeno radno mjesto i to je potvrđeno na upravnom odboru 26.3.2013. ali s obzirom da je nesposobnim ljudima u upravnom odboru trebalo jako puno vremena da se ponovo skupe nakon toga i potvrde potpis njenog ugovora onda je ugovor potpisala tek od 1.8. na što nikako nije mogla utjecati da bude ranije.

 

Termin poroda joj je bio 26.8. i tu nastaje problem jer HZZO joj osporava rodiljni dopust jer se zaposlila unutar 28 dana prije poroda i sumnjaju da je to neki namješteni ugovor te joj stoga niti ne žele isplatiti naknadu od 1600 kuna.

 

Ja svakako ne razumijem koji smo mi to benefit ostvarili s time što se ona zaposlila, ni u čem nismo profitirali niti oštetili državu.

 

No u svakom slučaju možemo samo sjediti i čekati da se taj spor rješi slanjem u Zagreb, Vinkovce, Osijek ma nemam pojma uopće što rade više ali znam da to već traje 2 mjeseca i nije na nekom putu da se rješi a supruga u međuvremenu nema nikakvih prihoda za što njih nije briga.

 

Zanima me ima li netko slično iskustvo i kakvo je vaše mišljenje u ovakvom predmetu ?

 

Hvala vam !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija