Jump to content

Tražiš plaću, dobiješ otkaz uz neadekvatne uvjete rada


RareSnake

Preporučene objave

Pozdrav

 

Imam dugoročni problem s poslodavcem. Već cca pola godine, ako ne i dulje, uporno ne isplaćuje dio plaće na ruke (na koji naravno moraš pristat), jel po starom hrvatskom običaju moraš biti na minimalcu, a ostatak na ruke. Prije nekoliko dana me počeo piliti za neke stvari koje sam "pogrešno" napravio i prijetiti da će mi oduzeti satnicu od toga dana kada se dotični posao radio. Na tu izjavu je dobio odgovor da plaću nisam dobio zadnja tri mjeseca. Na što je odgovorio "pripremit ću ti za sutra, ali ćeš dobit i otkaz". U stilu, pa što hoćeš budi sretan što imaš minimalac. Na dan kada su mi obećani plaća i otkaz nisam dobio ni jedno ni drugo pa me sad zanima što je pametno raditi, pošto me gospodin direktor izbjegava. Ostalim kolegama je dao dio na ruke.

Da ne govorim o degradaciji; već dosta dugo radim u istoj firmi i cca 4 godine imam ugovor na neodređeno na funkciji poslovođe, koju ne obavljam, nego me samo zapadnu poslovi koje netko ne stigne odraditi. Za tu promijenu nisam dobio na potpis novi ugovor kojim mi daju novu funkciju, već je novi poslovođa proglašen nekim rješenjem unutar firme. Istovremeno "novi" poslovođa službeno radi pola radnog vremena, a neslužbeno cijelo radno vrijeme. O uvjetima rada bi se isto dalo diskutirati: nedovoljno svijetla (direktor kaže da je dosta) jedna fluo cijev iznad svakog stola!, rad sa sredstvima koja isparavaju s maskama koje nisu adekvatne za takvu vrstu posla. Postoji tu još problema kao vođenje dvostruke evidencije radnog vremena, ne dozvoljavanje godišnjeg odmora (o GO sam pisao u jednoj prijašnjoj temi), još ga nismo dobili ni nećemo jer direktor kaže da mu zakon dopušta da radi što hoće i da će isplatit godišnji na kraju godine??? Koliko znam, to je protuzakonito ili možda nije?...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija