Jump to content

Mirovina i rad


kraljicca

Preporučene objave

Moj suprug je već15 godina u invalidskoj mirovini zbog profesionalne nesposobnosti za rad.S obzirom na lošu financijsku situaciju prisiljen je potražiti posao.Pročitala sam da se zbog zaposlenja određuje nova visina mirovine.Zanima me točno o čemu se radi i dali to znaći da će dobiti pola mirovine dok je zaposlen (visina mirovine je 1250 kuna) i dali kad prestane raditi dobiva opet cijelu mirovinu ili trajno samo pola.Na koji način odnosno sa kakvim ugovorom ga poslodavac može prijaviti i koje su obaveze nakon prestanka radnog odnosa osim podnošenja porezne prijave?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može raditi, ali mirovina će mu se "prepoloviti" tj. obračunavati po koeficijentu 0,5, a sada je koeficijent 0,8 i, plaćati će državi sve doprinose kao i svaki radnik.

 

Ukoliko prestane raditi, mirovina će biti opet kao i prije tj. po koeficijentu 0,8, a sve promjene vezane za posao mora odmah prijaviti u HZMO.

 

Rad će mu dakle utjecati samo na visinu mirovine, a ne i na obustavu isplate mirovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija