Jump to content

Nasljedstvo i zatvorska kazna


Leoas

Preporučene objave

Pozdrav,

Zanima me ako mi itko moze pojasniti prava nasljednika tj djece ciji je otac bio u zatvoru prije smrti.

Naime, nas otac je 5 god bio u zatvoru od cega 3god u istrazi, dakle pravomocna presuda je dosla tek malo prije njegove smrti.

Dobio je prekid kazne zbog leukemije, od cega je i umro u 8.mj.2012.god.

Imovinska rasprava bila je u 10.mj gdje smo se mi prihvatili polovice stana koja je bila na njegovom imenu. Medjutim, tu smo ja i sestra od 18 i 20god te maloljetno dijete od 10god.

U 07.mj.2013.god znaci skoro godinu dana nakon smrti ostavitelja dosla je na naplatu njegova zatvorska kazna odnosno dug po zatvorskom predmetu od 50.000e na sto ide neka astronomska kamata,. Naravno, ja sestra i mali brat imamo ovrhe i ne mozemo radit ni preko student servisa jer nam sve uzimaju. Da li je to moguce da smo mi duzni vracat njegov predmetni dug?

Koliko ja znam ta ovrha se treba voditi kao nenaplativa jer odluka suda je donesena god dana nakon smrti, ne shvacam kako je moguce u ovoj drzavi da tako funkcionira zakon.

Mozete li mi savjetovati kome se obratiti i kako to pokusati rijesiti?

P.S. ta polovica stana odnosno stan je kupljen 94.god a tereti ga se tek od 2007. Pa to nisu ni mogli oduzeti pa samo novcana sredstva traze od nas tako pise u odluci suda.

To vec traje predugo i ne znam sto uciniti po tom pitanju. Posto nije odslužio kaznu jer je umro strahujemo da nas ne bi mozda i priveli da mi to umjesto mrtvog čovjeka odslužimo!:D

Unaprijed se zahvaljujem na bilo kakvoj informaciji i pomoci. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija