Jump to content

Prodaja automobila, novi vlasnik preprodao auto


187soldier

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Imam sljedecu situaciju,

prije 10ak mj prodao sam automobil; napravili smo kupoprodajni ugovor plus pismeni ugovor da mi je isplatio novac s svjedokom.. za par mjeseci zove me neki novi tip koji je opet kupio moj auto(znaci ovaj prije nije platio porez ni prebacio auto na sebe jer je upao u financijske problema navodno), napravili su novi ugovor kod biljeznika, taj tip opet prodaje taj auto te mi se javlja znaci treci kupac te me traze da ja s njim napravim novi kupoprodajni ugovor, da svi prije izbjegnu te ne plate porez... da li postoji mogucnost, ako ja hocu biti fer i pomoci njima(iako nikog ne poznajem) da imam problema s time, jer teoretski ja prodajem isti auto dva puta!? i riskiram da covijek kojem sam prvo prodao auto, digne tuzbu da sam ja prodao jednu stvar njemu i tom novom tipu...

da li se 'isplati' pomoci ljudima ili je pre veliki rizik da ja imam probleme zbog toga.. te bolje da velim neka si sami rjese to sve!

 

Hvala lijepa!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovanje, hvala na odgovoru!

no nisam u potpunosti razumio..

znaci mislite da bi onaj prvi morao platit porez i dalje rjesavati s drugim i trecim vlasnikom ok papira?

mene je samo strah da ne dodje do komplikacija te da se mene tereti za neku preprodaju s kojom nemam veze...

hvala

 

 

 

Vlasnik vozila je onaj prvi (bez obzira na prometnu) pa neka on dalje rješava stvar s porezom i daljnjim ugovorima.

Ako će im trebat "pomoć" napravit opet kupoprodajni i odmah odjavit vozilo na mup-u na u dogledno vrijeme ne bi dolazile kazne za neregistrirano vozilo,kriva parkiranja....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onaj prvi je postao vlasnikom kad je ugovr ovjerem i dužan je platit porez.A nakon plaćanja poreza mogao je napravit novi ugovor sa novim kupcem.

 

"Porezni obveznik posebnog poreza na stjecanje rabljenih motornih vozila je stjecatelj, a porezna obveza nastaje u trenutku stjecanja. Obveza je poreznog obveznika da nastanak porezne obveze prijavi ispostavi Porezne uprave nadležnoj prema svom sjedištu ili prebivalištu u roku od 15 dana od dana stjecanja rabljenog motornog vozila. Porezna osnovica posebnog poreza na stjecanje rabljenih motornih vozila je tržišna cijena u trenutku nastanka porezne obveze. Posebni porez na stjecanje motornih vozila plaća se po stopi od 5%, a u roku od 15 dana od dana nastanka porezne obveze.

Dokaz o plaćenom posebnom porezu na stjecanje rabljenog motornog vozila potreban je kako bi se obavila registracija kupljenog rabljenog motornog vozila."

http://www.misljenja.hr/novosti/posebni-porez-kod-kupnje-rabljenog-vozila-u-rh-nakon-1-srpnja-2013/354/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija