Jump to content

prodaja dijela tvrtke zajedno sa radnicima


dell112

Preporučene objave

Poštovani,naša tvrtka u većinskom vlasništvu države bavi se sa više djelatnosti,izrada obuće,prodaja,strojarstvom...i sada poslodavac želi jedan dio toga izdvojiti tj prodati,nas radnike zanima mogu li to oni napraviti a da i nas se tako riješe bez našeg pristanka?.Možemo li mi tražiti odnosno da li zakon dopušta da mi ostanemo u staroj tvrtki samo da nas preraspodjele u druge djelatnosti ili da nas se proglasi tehnološkim viškom.Radnici nisu oduševljeni tom zamisli sadašnjeg poslodavca i svi bi više voljeli da ih se proglasi tehnološkim viškom i sve što ide sa time,a onda će oni sami tražiti posao.hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,naša tvrtka u većinskom vlasništvu države bavi se sa više djelatnosti,izrada obuće,prodaja,strojarstvom...i sada poslodavac želi jedan dio toga izdvojiti tj prodati,nas radnike zanima mogu li to oni napraviti a da i nas se tako riješe bez našeg pristanka?

Pravnim poslom Vaš poslodavac ima pravo svoju firmu prodati kome god želi. I to nema veze sa Vašim pristankom jer vi niste vlasnici te firme ..ili jeste koliko i ja. To kaj se vama ne sviđa ići u privatni sektor je " drugi par cipela"....pa kaj sad mi smo neki radili 25 g. u privatnom sektoru. Morete i vi još tolko...bez Božićnice, Uskršnice, Cipelarine i slićnih pi........

Možemo li mi tražiti odnosno da li zakon dopušta da mi ostanemo u staroj tvrtki samo da nas preraspodjele u druge djelatnosti ili da nas se proglasi tehnološkim viškom.

Kada Vaš poslodavac proda firmu,svako vaše pravo isto je i kod novog poslodavca...naravno ako ne popišete nekakav drugi Uogovor sa novim poslodavcem.

Radnici nisu oduševljeni tom zamisli sadašnjeg poslodavca i svi bi više voljeli da ih se proglasi tehnološkim viškom i sve što ide sa time,a onda će oni sami tražiti posao.hvala

To kaj bi radnici "voljeli" nema pravnu snagu. Vaš je poslodavac prodao firmu drugom i vi se trebate prilagoditi toj situaciji. Sve ostalo kaj bu se poslije događalo stvar jer vaših procjena. A one su podložne poštivanjau Zakona o radu od strane Vašeg novnog poslodavca.

Štel sam reč: Ništa vam se nemre dogoditi kod novog poslodavca ,kaj vam se nije moglo dogoditi kod starog. Dakle; Vezano za otkaze isto je i sad,kak je bilo i prije.

 

Al znam ja koja je frka. Otpremnina.... Dobim otpremninu od državne firme. Odem na burzu. Tam zemem neku lovu...pa odem redit kod je....... privatnika.

 

Mislim da tak više ne pe! Ko bu to sve platil ,pitanje je sad? Ja baš i ne bi.

Bar se nadam. A i svi bismo se trebali nadati radu za peneze koje bumo napravili!

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija