Jump to content

Odlazak na rad u inozemstvo


ywe

Preporučene objave

Dobila sam posao u Milanu, te se zbog toga selim, za sto imam jako kratak rok (2 tjedna).

U Hrvatskoj sam zaposlena, i prijedlog mog poslodavca ovdje je da potpisemo sporazumni otkaz sa 31/3/2016, dok mi je pocetak rada u novoj firmi 1/4/2016.

 

Molim za savjet sto sve trebam odjaviti/prijaviti u Hrvatskoj (porezna, socijalno, mirovinsko, zdravstveno, ...) kako bih sve napravila kako treba. Jedino sto sam uspjela saznati do sada je da moram u MUPu prijaviti privremeni odlazak u inozemstvo.

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Trebam pomoć na istu temu. Razmatram ponudu firme iz Kuvajta koja nudi plaću bez odbitaka jer, kako kažu, nema poreza kod njih. Nakon čitanja ugovora između RH i Države Kuvajt o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, tražio sam pojašnjenje u poreznoj upravi. Oni kažu da ukoliko ja ne mogu dokazati plaćanje poreza u Kuvajtu, onda ga moram platiti u RH, a to je u mom slučaju 40%. Nomalno da time nisam konkurentan. Može li netko ovo potvrditi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško je odgovoriti pravno ispravno na svaki upit. Vrag će ga znati kakvi su zakoni u Kuvajtu, a ovi naši ne znaju ni naše zakone, a kamoli kuvajtske. Ipak , kako biste bili potpuno mirni pošaljite upit u HZMO ali postavite se neutralno. Recite gdje idete raditi(ako idete) , u čijem je vlasništvu firma i koje bi trebale biti vaše obveze. Možda čak i preporučeno s povratnicom da ne bi bilo poslije kako niste pitali. Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija