Jump to content

Razvod braka i trudnoca


SBkata

Preporučene objave

Situacija je sljedeca..ja i uskoro bivsi suprug ne zivimo zajedno od 10.02.2014. Pokrenuli smo sporazumni razvod braka i zadnje rociste bi trebali imat 19.05.2016. Ja sam u vezi sa drugim vec godinu i po i trudna sam sada 6 tjedana i znam za zakon da se kao otac djeteta upisuje bivsi za vrijeme trajanja braka ili 300 dana nakon prestanka braka..E sad,mene zanima ako se ja i sadasnji partner vjencamo prije rodjenja djeteta dali se onda on upisuje kao otac djeteta ili opet svejedno upisuju dijete na bivseg muza?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav! Ja imam sličan problem. Moj brak je gotov odavno. Nedavno smo dobili i pravno riješenje. Kako i ja i moj još uvijek sadašnji suprug živimo van države, u sedmom mjesecu bi trebali riješiti zadnje formalnosti na sudu. Trudna sam deset tjedana sa svojim dečkom i po svemu sudeći nećemo se moći vjenčati prije nego se dijete rodi jer je zakon takav kakav je. Ali da li je moguće upisati dijete na očevo prezime? Jer ne želim da nosi prezime mog supruga. Niti da se vodi kao njegovo dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani,

već dvije godine traje brakorazvodna parnica sa suprugom koji je strani državljanin. Prvotno je potpisao sporazumni razvod ali se nakon toga nije pojavljivao ni na jednom ročištu. Trenutno nije u Hrvatskoj jer više nema pravo boravka. U međuvremenu sam ostala trudna sa svojim sadšnjim partnerom. Zanima me kako bi se mogla razriješiti cijel zavrzlama...

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija