Jump to content

bracni ugovor


danijela33

Preporučene objave

Molim vas za savjet

Sa muzom sam u braku 11 god i imamo troje djece. Zadnjih nekoliko godina brak nam se raspada. Mislio je samo na sebe. Zapostavljao me, govorio ruzne rijeci, uzimao zdravo za gotovo. Sta se tice djece isto tako nije nista pomagao ni sto se tice odgoja, cuvanja...

Prosle godine upoznala sam nekoga... . Vidali smo se nekoliko mjeseci i muz je to saznao. Nisam mogla stati vidati se sa njim jer mi bilo previse stalo do njega. Mjesec dana nakon toga muz me opet uhvatio da mu pisem. Poludio je.... Pretukao me, davio, kosu cupao, sva sam bila u masnicama. Mislila sam zbog straha da bi bilo najbolje da prekinem tu vezu i jesam. Muz me odveo na silu kod odvjetnika koji nam je napravio bracni ugovor. Potpisala sam ga jer sam se bojala opet batina.

.. U ugovoru ima dosta toga u slucaju razvoda da gubim pokretnine i novce. To me ni ne zanima ali me jako muci zadnja tocka tog ugovora to su nasa djeca. Pokusat cu sto tocnije napisat sto je tamo navedeno jer je on uzeo i sakrio oba dva primjerka. Pisalo je da ako dode do razvoda braka da sam suglasna da nasa zajednicka djeca ostanu na cuvanju i odgoju kod muza i da cu u tom smislu dati i potrebnu izjavu o suglasnosti kod Centra za socijalnu skrb. U ugovoru je navedeno da je ugovor potpisan potpuno slobodno. Naravno ovjeren je i kod javnog biljeznika. Ja sam svoju vezu nastavila, volim ga jako. Planiramo zajednicki zivot. Zanima me u slucaju razvoda kakve su sanse da ne izgubim svoju djecu posto sam potpisala taj ugovor?

Unaprijed se zahvaljujem,

Lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mjesec dana nakon toga muz me opet uhvatio da mu pisem. Poludio je.... Pretukao me, davio, kosu cupao, sva sam bila u masnicama. Mislila sam zbog straha da bi bilo najbolje da prekinem tu vezu i jesam.

Teško ste pogriješila što tada niste prijavila obiteljsko nasilje, i otišla kod liječnika da utvrdi povrede.

 

Zanima me u slucaju razvoda kakve su sanse da ne izgubim svoju djecu posto sam potpisala taj ugovor?

 

Djeca nisu stvari i taj ugovor ne obvezuje niti vas , a sigurno niti službe i sud koji će se u pogledu djece ravnati primarno po tome što je interes djece, a ne vas ii vašeg supruga/oca djece.

 

Međutim - morate biti svjesna kako ovo izgleda.

Vi ste (ipak) svojevoljno kod javnog bilježnika potpisala taj dokument.

I po tome ispada da ste svog novog partnera/ljubavnika ili što god da vam je stavila ispred djece i svega ostalog. Stoga bi bilo sasvim razumno da institucije to uzmu u obzir kada budu odlučivale o tome kome i kako povjeriti djecu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško ste pogriješila što tada niste prijavila obiteljsko nasilje, i otišla kod liječnika da utvrdi povrede. Djeca nisu stvari i taj ugovor ne obvezuje niti vas , a sigurno niti službe i sud koji će se u pogledu djece ravnati primarno po tome što je interes djece, a ne vas ii vašeg supruga/oca djece. Međutim - morate biti svjesna kako ovo izgleda. Vi ste (ipak) svojevoljno kod javnog bilježnika potpisala taj dokument. I po tome ispada da ste svog novog partnera/ljubavnika ili što god da vam je stavila ispred djece i svega ostalog. Stoga bi bilo sasvim razumno da institucije to uzmu u obzir kada budu odlučivale o tome kome i kako povjeriti djecu.
Felix, znači ugovorom se ne može odrediti kojem roditelju idu djeca? To nisam znala. Jel onda taj ugovor ništavan?
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija