Jump to content

Pravo služnost puta


JankoJanko

Preporučene objave

Poštovani,

 

Otac mi želi darovati dio zemljišta na kojem želim graditi obiteljsku kuću. Temeljem izvatka iz ZK utvrđeno je kako je vlasnik zemljišta preko kojeg bi trebala prolaziti da dođem na svoje zemljište ( a da pri tome ne koristim očevo dvorište) je Zagrebački holding. Istom je upućen zahtjev i zamolba za potpisivanjem pravo služnosti puta. Kao odgovor dobivam slijedeći dopis: "vezano za vaš zahtjev, a radi daljnjeg postupka potrebno je u suradnji s Gradskim uredom za prostorno uređenje utvrditi poziciju vašeg zahtjeva u odnosu na prostorni plan te ishoditi izradu elaborata s nalazom i mišljenjem te procjenom vrijednosti osnivanja prava služnosti od strane ovlaštenog sudskog vještaka, a radi pripreme ugovora kojeg će sastavni dio biti predmetni elaborat."

Da li se tu radi o sudskom vještaku za procjenu nekretnina ili sudskom vještaku za geodeziju?

Koliko će me to sve koštati?

Razmišljam da, ako je taj proces predug, da pred nadležnim sudom pokrenem tužbu i pozovem se na dosjelost, budući da je moj otac taj put koristio preko 20. godina kao ulaz u vrt.

 

Molim Vas savjet?

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

svaki sudski vještak graditeljske struke (dipl.ing. građevine, arhitekture, geodezije).

 

Za dosjelost vam je trenutno najveća zapreka (ako je grad vlasnik slijedom društ.vlasništva koje je prešlo na RH pa na grad) ta što bi vam vrijeme potrebno za dosjelost bilo 40 godina, računajući od 8. listopada 1991.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija