Jump to content

otkazni rok


albatros28

Preporučene objave

pozdrav svima na forumu

21.10.2016 sam dao otkaz na poslu

u ugovoru stoji da je otkazni rok 30 dana, što bi bilo ako računamo i dan kad je poslodavcu uručen otkaz, do 19.11.16.

No sad mi poslovođa kaže da moram odraditi do 21.11.2016. uključujući i taj dan.

 

mogu li se pozvati na ugovor i tražiti da se ispoštuje točan rok od 30 dana ili se to tumači kao mjesec dana što bi u tom slučaju bio 21.11.2016.

usmeno je dogovor da ću raditi dok ne dođe netko drugi, no kasnije se to promijenilo...

 

zahvaljujem na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav svima

ne znam jel pišem na pravom mjestu jer sam neki dan otvorio temu pod nazivom otkazni rok, a situacija se nadovezuje na prethodnu.

Naime, iako je na ugovoru naznačen otkazni rok od 30 dana, što bi u mojem slučaju značilo da mi je zadnji dan bio jučer 19.11.2016. ostao sam odraditi kako je poslodavac rekao.

jučer sam dobio papir na kojem je naznačeno da završavam 21.11.2016. potpisao sam ...da sad ne stvaram problematiku. Dan više manje...

 

Jučer je u trgovini bila inventura i radilo se od 07.00 do cca 22.00

Danas me zove zamjenik poslovođe i psuje mi Boga jer nešto negdje nije bilo zbrojeno a dio toga nije uopće bila moja krivica.

Povišen ton, psovke, bezobrazluk da sam se zgrozio jer nikad se nitko tako nije samnom razgovarao. Aproblem sitnica koja se riješi u 5 minuta.

 

Nakon toga nazvao sam drugog kolegu koji je u tom trenutku baš završio s njime razgovor. Pitao sam ga kako se ovaj to ponaša i razgovara.

Rekao sam da imam snimljen razgovor jer imam aplikaciju koja snima svaki razgovor. Imam i svjedoke koji su čuli isti.

Nakon toga dotični me ponovo nazvao, te izjavio kako nije mislio tako nego više općenito i rekao da je greška jer je neko dao robu na povjerenje kupcu, a ja sam upisao realno stanje koje je bilo u tom trenutku...no mislim da je prvotnim nastupom bespovratno narušio i privatni i poslovni odnos.

 

Moje je pitanje;

1. Je li snimka pravno valjana s obzirom da mu nisam dao do znanja da se razgovor snima? Da jesam jel bi onda bila valjana u nekom pravnom smislu...naravno da ne mislim povlačiti pravne postupke jer je ionako kraj...ali ipak...zanima me.

2. Najvažnije, iskreno, nemam se volje nakon ovog pojaviti na poslu sutra, taj zadnji dan, odnosno rekao bih poslovođi kako je njegov zamjenik nastupio i da iz tog razloga ne želim više ni sata ostati tamo, ionako se nisam kačio na otkazni rok...te da me ova situacija izuzetno neugodno iznenadila.

imam li pravo sutrašnji dan ne doći na posao a kao razlog pozvati se na mobing?

 

Zamjenik je inače problematična osoba, no dosad je imao samo loš pristup prema kupcima, dok je njegov odnos prema meni bio na nekom rubu granice (dao sam otkaz nakon 5 mjeseci rada uz obrazloženje da se ne vidim u trgovini jer nije moja struka, te da sam našao nešto drugo- smatravši da ne treba rušiti mostove- no ovo danas je prelilo čašu i dalo do znanja da most ima dva kraja). realni razlog bio je po meni ponižavajuć odnos svo vrijeme rada.

 

zahvaljujem unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Ukoliko nije najavljeno snimanje osobi koju se snima, snimka sama po sebi predstavlja kazneno djelo neovlaštenog zvučnog snimanja i prisluškivanja. Bi li je parnični sud upotrijebio u postupku kao dokaz, imajući u vidu ustavnu odredbu o zabrani uporabe nezakonitih dokaza - pitanje je.

 

Kako sami kažete, sutra završavate radni odnos tamo, pa je najbolje sve pustiti i zaboraviti.

 

2. Imate problem što ste potpisali da radite do 21.11., iako vas nitko na to nije natjerao, pa odradite onda još sutra i to je to.

 

BTW, spojio sam vam teme, jer nema razloga za svaki upit otvarati zasebnu temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se sa svim navedenim što ste napisali. Zahvaljujem na odgovoru i savjetu.

Htio sam da s moje strane sve ispadne fer zato sam potpisao. No ovo nisam ni u svojoj struci a ni u životu doživio nikad, da se netko tako sa mnom razgovara pa me to šokiralo i probudilo određeni revolt. Na kraju krajeva slično ponašanje i odnos dovelo je do toga da se ta priča završi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija