Jump to content

Dinko73

Korisnik
 • Broj objava

  35
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. PRAVO NA RAD 4 SATA UZ MIROVINU

  U zakonu piše da se skida 1/3 mirovine . I naravno porez na ukupan iznos plaće i mirovine koji prelazi neoporezivih 4000 kn.
 2. PRAVO NA RAD 4 SATA UZ MIROVINU

  Zar se sa profesionalnom invalidskom mirovinom ne može prijaviti na puno radno vrijeme ?
 3. Hrvi 20%

  Privremeno do 3 godine
 4. stručna procjena hrvi

  Komisija će ih i sama tražiti na uvid .
 5. priznavanje hrvi

  Nisu mi jasne ove šifre za ptsp ,t285a i t285d. Koliko znam šifra za ptsp kronični je f43.1 i trajna promjena osobnosti f62. Netko upućeniji će možda bolje znati.
 6. Status RVI i prava uz to

  Bili smo u Tvrđi. Meni je doktor sam rekao postotak ,a i znova108 je odmah saznao postotak ,kao što je i napisao. Čudim se da Vam nisu rekli ,ali trebali ste ih odmah pitati. Mislim da možete nazvati na broj koji bi Vam trebao pisati na pozivu i pitati što Vas zanima.
 7. Status RVI i prava uz to

  Bila je i doktorica ,ali je doktor vodio postupak, gledao papire ,razgovarao sa mnom i na kraju mi rekao konačni zaključak.
 8. Status RVI i prava uz to

  Danas bio na prvostupanjskoj u Osijeku. Prije mene pred PLP ušla šestorica i svi izlaze ljuti ,psuju ,uglavnom popadali. Mislio sam da me kod tog doktora čeka ista sudbina ,ali dobio sam 20% . Sad ostaje čekati rješenje DLP i nadati se da će potvrditi mišljenje PLP.
 9. Status RVI i prava uz to

  Poštovani, Ja idem u Srijedu na prvostupanjsku u Osijek pa me zanimaju neke stvari da znam otprilike šta da očekujem. Da li ste u trenutno u mirovini ili ste komisiji pristupili iz radnog odnosa i otkada se u kontinuitetu liječite od ptsp-a ,ako ste s tom dijagnozom dobili 40 % invalidnosti. Ja se liječim od 2009 u kontinuitetu ,a umirovljen sam 2011 ,najniža braniteljska invalidska profesionalna mirovina, dragovoljac sam DR sa 1200 dana borbenog sektora. Unaprijed hvala na odgovoru i lsretno na drugostupanjskoj.
 10. usporedni izračun mirovina

  Poštovani! Što znači to povećanje za nas koji smo u profesionalnoj invalidskoj mirovini i primamo najnižu braniteljsku mirovinu? Jel bi to bilo povećanje od 2kn po godini efektivnog radnog staža?
 11. Prvostupanjsko povjerenstvo

  Poslije prvostupanjske predmet šalju u Zg na drugostupanjsku komisiju. Ako dobijete RVI i drugostupanjska potvrdi imat ćete privremenu invalidnost koju bi po zakonu u roku od 3 godine trebali prevesti u trajnu. Tek kad postane trajna možete ostvariti benefite koje donosi status HRVI.
 12. Dodatak borbenom sektoru po danu

  Može on tražiti ,ali nažalost neće dobiti jer ga ne pripada po zakonu.
 13. indicije -bolesti za priznavanje HRVI

  Koliko znam zadnji rok za predaju zahtjeva, za ostvarivanje statusa HRVI je istekao prije par dana, točnije 31.12.2018.god. Moje mišljenje je da Vi eventualno možete otići na bolovanje i procjenu radne sposobnosti. Samo u slučaju da Vas proglase radno nesposobnim ,mogli bi ostvariti invalidsku mirovinu, koja bi sa dodatkom za sudjelovanje u DR iznosila oko 2000 kn.
 14. hrvi novi zakon

  I ja čekam komisiju pa ću biti slobodan pitati, koliko dugo se liječite od PTSP-a u kontinuitetu i da li ste tijekom liječenja redovito išli na kontrole i dnevne bolnice?
 15. Spominjali su da će najniže mirovine u 2019. rasti 5-6 %
×