Jump to content

gmail

Korisnik
 • Broj objava

  49
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je gmail objavio

 1. stručna procjena hrvi

  Poštovani suborci! prošao vještačenje u Osijeku/tvrđi/ bilo nas je oko 30 i svi dobili povečanje,komisija je izuzetno korektna i ljubazna¸¸¸sve traje par minuta,potpišeš i ako si iz drugog grada dobiješ kuči novac za prevoz i što je najbitnije odmah ti kažu postotak i da li si zadovoljan,dobro moraš imati kontinuitet lječenja i zato su svi bili zadovoljni a komisija stručna sve po pravilima struke i po zakonu invalidnosti! imao sam 30% na PTSP i nisam se nadao ničemu čak sam se bojao smanjivanja samo sam čuo 70% i da li sam zadovoljan tvoja invalidnost po struci /ciroza/ iznosi 60% i PTSP sve skupa 70%,znam da če Zagreb to smanjiti ali me je dojmila ljubaznost komisije a Zagreb ako bi se vodio po listi invalidnosti valjda neče vratiti na isto 30% mada ne bi nikom poželio takvu dijagnozu i bio bi zadovoljan i sa 20% ali bez ciroze a to sam napisao da se netrebaju bojati Osijeka i njihove komisije samo što više nalaza i bez panike izuzetno su fer i korektni.
 2. stručna procjena hrvi

  Poštovanje,želio bi se nadovezati na temu HRVI! stručnu procjenu za bolesti ciroze jetre sam prošao još prije više od 2 godine i danas dobio poziv za Osijek iako sam i sam odustao od silnih pokušaja za neko povečanje,bilo mirovine ili HRVI jer sam izvisio na svakom pokušaju.imam 30% rvi na PTSP ina nagovor pravnice pri HVIDRI predao nalaze i pošto imam najmanju mirovinu 40% VOJNO a ostalo civilno,mirovina mi je manja od 3000 kuna iako imam 900 borbenog sektora ali nemam pravo na to povečanje i sad me zanima pošto pušem i na hladno jer znam da od povečanja nema ništa za HEPATITIS C I NAKON TOGA CIROZA da li mi mogu smanjiti ovih 30% na PTSP.hvala svakom ko mi to objasni i da li sad da odustanem da ne ostanem i bez invalidnosti.
 3. Status RVI i prava uz to

  Poštovani,predao sam papire prošle godine u 2 mjesecu a za Osijek je poslano u 7 mjesecu!imam invalidost 30% ali zbog pogoršanja druge bolesti od posljedica rata od poziva ni P¸¸ šta se dešava da li to rješavaju bez mene,odnosno bez moga prisustva¸¸¸pozdrav
 4. dragovoljac-status

  Danas bio u uredu za obranu,dobio obrazac za popuniti jer me ne mogu nači,jednostavno ne postojim,srečom imam iskaznicu od narodne zaštite! rečeno mi je da moram imati 2 svjedoka i presliku osobne nadređenih. Sve ču to obaviti ali se bojim kao i prije nekih 12 godina!Neću opet dobiti jer mog kartona nema i đaba svjedoci pod moralnom odgovornošču i njihovom osobnom iskaznicom! čak su mi to u lice rekli,ako nema kartona,nema ni papira a bio od 5 mjeseca u civilnoj i onda preustrojom u narodnu zaštitu do 25.12.1991 i odlazak u ZNG 26.12.1991 kao kurir,znači bez prekida.
 5. dragovoljac-status

  Satus branitelja imam,vojni sam invalid 30%,samo tražim status dragovoljca jer mi je mirovina među najmanjima iako imam opču nesposobnost 40% vojno a ostalo civilno.
 6. dragovoljac-status

  Pozdrav! 2.5 1991.sekreterijat za narodnu odbranu me zvao da obnašam dužnost,kurira,na kojem mjestu sam se nalazio sve do 25,12,1991.26.12,1991 sam več bio u postrojbama ZNG.kao kurir bio sam veza između pojedinih patrlnih grupa(kasnije od 30.7 1991 vodova odreda N.Z. Funkciju kurira sam obnašao i za vrijeme blokade i osvajanja garnizona J.A pri čemu je dio odreda N.Z.aktivno sudjelovao 2006 sam tražio da mi se to prizna kao status dragovoljca.Ured za obranu Slav.BROD me odbio uz obrazloženje! Uvidom u službenu evidenciju pripadnika Narodne zaštite utvđeno je da se ne nalazim na popisu pripadnika Narodne zaštite,da ne postoje podaci o vremenu pripadosti odreda,nema podataka o dužnosti,niti postoje podaci o obnašanju dužnosti? Žalio sam se i predočio iskaznicu MZ centar i kurirsku legimitaciju sa ev.br 00,dostavio sam i izjavu svjedoka nadređenog natporučnika a nije ni saslušao takođe nadređenog svjedoka koji je bio predsjednik kriznog štaba e sad po mome to što oni neče ili ne znaju ili nemam prava kao kurir ja još uvjek imam kurirsku legimitaciju sa potpisom izdavatelja,tadašnji sekretar Pero Perič(ne navodim pravo ime,dakle iz narodne zaštite kao kurir 2.5.91 odlazim u ZNG 26 12 1991.Imam li ja prava na status dragovoljca ili ne,zahvaljujem unaprijed ako mi neko to obrazloži¸¸¸pozdrav ma gdje bili
 7. Kompa! onda ču vjerojatno biti oslobođen s obzirom na visinu mirovine kao i 2012 kad su me odkantali ali sam bio oslobođen plačanja sudskih troškova hvala kompa! riskirat ču pa šta bude ako mi pravnica da do znanja da postoji neka šansa,makar i minimalna.
 8. Ako izgubim na sudu? snosim li troškove spora ili sam oslobođen kao HRVI, predao sam predmet pravnici koja zastupa besplatno branitelje! čekam petak da mi kaže kakve su mi šanse u svakom slučaju hvala ti buda2,dobar si čovjek ) svako dobro i poslušat ču te¸¸¸
 9. Hvala buda2! odustajem,nema svrhe samo trošak a vrana vrani oči ne kopa? dobiti na sudu ne znam ko je još uspio? molio bi te ako znaš a znaš za civilnu zaštitu,naime da li se priznaje krizni štab za status dragovoljca po novom zakonu? mobiliziran sam 1.5 91 kao kurir sve do konca 24.12.91 kad pristupam ZNG 26.12 91¸¸¸imam iskaznicu,svjedoke nadređenih sve napismeno.
 10. Sory buda2! šokiran sam rješenjem i odustao bi sa tužbom da u rješenju ne piše,kronićni HCV je u zadovoljavajučem stanju uz vjerojatno postoječu cirozu jetre u kompenziranom stanju.nemam više ni volje ni snage 62 god. i ne znam da li ima svrhe sa bandom se boriti,kad oni sumnjaju u nalaz hepatologa,vjerojatno postoječa ciroza. pokušat ču još taj jedan korak ako me neče puno koštati i valjda ču doživiti da me obrade s obzirom na zdravlje i da vojni dio 40% a RVI 30% Hvala buda2 na odgovoru!
 11. dragovoljac-status

  Da se nadovežem isto status dragovoljca,odbijen sam jer su me digli iz kriznog štaba 2,5 91 ali kuriri do odlaska u ZNG 26,12 91¸¸¸ako sam se 80 godina liječio zbog psihe i ležao na rebru psihijatrija da li je to po zakonu ili ne i da li imam tu neka prava i kao takvog mobilizirali 92 iako sam tada več bio u ZNG a što se tiče zakona on je nakara dan za mene su svi dragovoljci koji su bili i dan do 15,1 92 a takav stav imaju mnogi branitelji koji su izvisili ¸¸
 12. Može jedno pitanje evo danas dobio rješenje na žalbu i naravno negativna iskreno i nisam se nadao drugom ishodu na rješenju su mi sve priznali dokaze i hepatitis c i cirozu da potiče od rata a opet mi ne daju povečanje jer ciroza i ovisnost je kompenzirana po njima blaga iako to nosi 60 posto a PTSP nije u pogoršanju i sad ih mislim tužiti pa bi molio ako neko zna dobrog odvjetnika SLAVONSKI BROD pa da mi preporuči jer iako imam 40 posto maltene imam najmanju mirovinu opču a status dragovoljca mi nisu priznali 2930 kuna a imam 800 dana borbenog sektora ali nemam prava zbog 200 kuna više što sam dobio na povečanje sa 20 posto na 40 po¸¸¸¸ hvala unaprijed ako mi neko preporuči odvjetnika.
 13. dragovoljac opća invalidska mirovina

  Pozdrav braniteljima i forumašima imam jedno pitanje! hrv 30 posto i vojni dio 40 posto a u mirovini sam od 2005 sa skrbi,vojnik 91 nisam dobio status dragovoljca e sad me zanima pošto sam svagdje izvisio nisu mi priznali krizni štab od 5 mjeseca 91 kurir,izvisio jer imam 200 kuna veču od najniže a imam 900 dana borbenog sektora i sad imam opću nesposobnost 2930 kuna da li su me pravilno obračunali ili je to to i da ako mi ko može odgovoriti na drugostupanjskoj su me odbili i ja sam uložio žalbu i ovih dana ču dobiti odgovor a pošto sam baksuz ne nadam se pozitivnom rješenju imam li pravo tužiti HZMO pošto imam rješenje iz 2011 isto me odbili jer bolest nije bila u progresiji a več dobrih 7 godina bolest napredovala na progresiju i tu vidim svoju šansu naravno ako poživim unapred hvala.
 14. hrvi novi zakon

  Ako mogu pitati zbog vještačenja za mirovinu gdje su me rušili ili ostavili isto u Zagrebu na drugostupanjskoj e sad me zanima pošto sam se žalio u roku i danas vidim na stranicama E građani da više ne piše rok vještačenja nego za vaš spis zadužen referent gospođa ta i ta MIO soba xxx šta bi to trebalo značiti,možda nešto povoljno ili opet isto! unaprijed hvala.
 15. Liječničko povjerenstvo

  Imam jedno pitanje ako može neko odgovoriti naime bio sam na E građani jer sam se žalio na rješenje od drugostupanjske komisije,ostalo je isto a riječ je o bolesti jetre,ciroza pa sam na žalbu predao papir od infektologa da je do ciroze došlo zbog stresova iz domovinskog rata i na E građani stoji posljednja aktivnost arhiviranja spisa u rok a zaduženje piše rok vještačenja šta bi to trebalo značiti,hvala svakom na odgovoru.
 16. stručna procjena hrvi

  Molio bi da mi neko odgovori ne za status HRV radi se o komisiji za procjenu ivalidske komisije,dobio sam negativan odgovor i dalje je 40% VOJNOG DIJELA sad imam pravo žalbe 15 dana od primitka¸¸¸da li su kome usvojili žalbu i koliko traje da odgovore ne želim se predati i idem do kraja i na tužbu ako me zdravlje posluži¸¸¸¸hvala
 17. Priznavanje HRVI

  Ok buda hvala ti na željama i znam da su mi šanse skoro nikakve ali eto papiri su predani pa šta bude mirovina mi je najmanja opča i to mi je zadnji vlak godine su me stisle 62 i nemam više ni snage ni volje za neke nove komisije i još čekam papire sa komisije iz Zagreba i to je ziher pad PTSP a ne ciroza jer invalidnost imam na osnovi psihe i jedino ako se slučajno zeznu pa mi nešto uvaže za RVI na hepatitis onda imam osnova pokrenuti novo vještačenje!
 18. Priznavanje HRVI

  Buda znam da si i ti bolovao od iste bolesti i da ti nisu priznali i vjerojatno neče ni meni ali ja naglašavam kako mi se stanje još više pogoršalo na moju žalost lječeći jednu bolest saznao i za drugu od nus pojava i sam sam bio šokiran i to je sve tako na papiru a to što naglšavaš malo ironično kao posljedica dom.rata nije fer normalno da nije i ne želim nikome i nikakvi novci ne mogu vratiti zdravlje i sad mi je žao što sam i naveo kompletno moje narušeno zdravlje ! specijalisti su napisali a da li če priznati komisija če odlučiti¸¸¸¸lijep pozdrav svim braniteljima
 19. Priznavanje HRVI

  Ne buda tijekom liječenja hepatitisa sam dobio kronični bronhitis i pneumoniju a uzrok je lijek ribavirin kojim se lijeći hepatitis jer sam na polovici tretmana imao visku temperaturu tri dana 39 bar tako piše na stručnoj procjeni za vještačenje hrvi od specijaliste infektologa hoću reči jedno liječio sa agresivnim lijekovima i sad imam druge posljedice a ne kako si ti napisao onako u šali da ja vučem bronhitis zbog dom.rata
 20. Priznavanje HRVI

  Da li se prvo ide u bolnicu na stručnu procjenu pa ako je stručna procjena pogoršanje zdravlja povezano sa ratom ide za Osijek i da li je tu kraj ili ide za Zagreb¸¸jučer sam bio u bolnici zbog bolesti hepatitisa c i sada ciroze i saznam da sam tokom lječenja hepatitisa dobio bronhitis i pneumoniju povezano sa lijekom ribavirin za hepatitis c šok za šokom i bolest na bolest.
 21. stručna procjena hrvi

  Poštovani jučer sam bio na stručnoj procjeni uzroka oštečenja organizma u bolnici i tijekom lječenja došlo je do druge bolesti¸¸bronhitis i pneumenija povezano sa lijekom ribavirin,liječio jednu bolest i dobio drugu i kako sad čekam poziv za Osijek i ako kojim slučajem prođem ide li za Zagreb¸¸hvala
 22. hrvi novi zakon

  ako može neko odgovoriti za status hrv.imam za sutra zakazano plp u bolnici koji su daljni koraci a drugo usporedo sam krajem 6 mjeseca bio na vještačenju i spis je vračen 11.9 iz Zagreba e sad zašto toliko dugo stoji kod referenta jer gledam E građani stoji primopredaja u spis rada a zadužen taj referent i ni makac¸¸¸neki dan bio kod pravnika i sam se začudio i poslao požurnicu¸¸¸¸hvala
 23. hrvi novi zakon

  Poštovani buda ni meni nisu htjeli priznati na upravnom sudu uz obrazloženje da hepatitis c nije u progresiji a otkriven je 2004 na moje traženje a upravni sud je bio 2011 e sad je 2015 fibroskenom otkrivena ciroza od hepatitisa c pri prvom pregledu e toliko o tome i javim za desetak dana kako sam prošao? odgovor na pitanje koliko sam čekao¸¸¸predao sam dokumentaciju isto u trečem mjesecu,predpoziv prije 2 mjeseca i sad poziv telefonski da se javim na vješatačenje ali na infektologiju a vi vjerojatno na PTSP gdje je veća gužva i zato mislim da čete još malo pričekati ali bitno da su pokrenuli sa komisijama i nadam se da čete za nekih mjesec dana biti pozvani¸¸¸pozdrav!
 24. hrvi novi zakon

  Napokon dobio poziv za komisiju iduće srijede za hrvi iako imam 30 % NA PTSP ali ne idem na psihu nego na cirozu jetre a ona nosi 60% e sad me zanima ako kojim slučajem prođem na vječu vještaka postoji li mogučnost da mi odmah za stalno priznaju jer kod ciroze nema popravka a zašto kažem vječu vještaka zato što idem na komisiju kod infektologa koji me i lijeći i sam mi kaže da hepatis c kronični do ciroze potječe za vrijeme ratnih djelovanja napismeno¸¸hvala
 25. hrvi novi zakon

  Nema to veze sa vremenom nego kad počnu komisije da rade a ja sam predao u 2 mjesecu i dobio samo predpoziv prije 2 mjeseca a čini mi se da su komisije sad počele da rade¸¸
×