Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

DM1981

Prijava prijetnje

Preporučene objave

Dobar dan,imala bi pitanje,,prijavila sam bivseg momka zbog prijetnje koje glase "odrobijat cu te" kupit cu pistolj ubit cu te,,to sam prijavila u mup,sa njim imam sina 3 god ima,vrijeda me uznemirava on i njegova sadasnja djevojka,on je u nekoliko navrata izjavio da sin nije njegov na sta sam za inzistirala dnk,koji je on odbio a ona mi prijetila da je to zadnje sta sam napravila,ja sam njega prijavila i nju medutim ona ima papire da je psihicki bolesnik i nemogu puno napravit,a njega ce kazneno gonit,iz Nove Gradiske je i radi u Splitu nema adresu,koliko dugo se ceka sud za to,jer tu ima svega njegove prijetnje prijetnje njegovih prijatelja njegove djevojke,stalno me prozivaju iz cistog mira javno i po mrezama

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Je li on priveden, odveden državnom odvjetniku, koje su mjere određene, mjere opreza, istražni zatvor, detalji neki..? 

Inače, redovna procedura ide da se prijava zaprimi, počinitelj se privodi, određuju se mjere opreza ili istražni zatvor ako postoji osnov sumnje u počinjenje kaznenog djela. Također, prije podizanja optužnice i Vi ćete biti ispitani kod državnog odvjetnika ili kod suca istrage. Nakon dovršenog tzv. istraživanja, donosi se državnoodvjetnička odluka, koja može rezultirati optužnicom ili odbačajem prijave. Ukoliko rezultira optužnicom, ista se podnosi nadležnom sudu, te se dostavlja okrivljeniku na odgovor. Nakon toga, slijedi rasprava i presuda. Kod takvih slučajeva, ne bi trebalo biti puno rasprava, niti sveukupno dugo trajati. Moguća je i nagodba sa državnim odvjetnikom ili presuda o izdavanju kaznenog naloga, a u tom slučaju državni odvjetnik predlaže sankciju, te ukoliko je sud prihvati, a okrivljenik se ne žali, suđenja niti nema. Također, ako su osobi određene mjere opreza, do presude se to provjerava na sjednici izvanraspravnog vijeća te se iste kontinuirano produljuju ako egzistira bojazan da bi moglo doći do ponovne eskalacije situacije.  Kazne u ovakvim slučajevima su u pravilu uvjetne, ako osoba nije osuđivana kazneno, a ni za prekršaj koji uključuje nasilje. Također, istražni zatvor se najčešće određuje ako se prilikom pretrage pronađe oružje. U ostalim slučajevima, u pravilu, mjere opreza iako s obzirom na okolnosti su uvijek moguće iznimke. No, to su sve mogućnosti. Koliko će to sve skupa trajati, ovisi o opterećenosti suda, ali po mojoj procjeni za iznadprosječno opterećeni sud od optužnice do prvostupanjske presude ne bi trebalo proći više od cca 6 mjeseci. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×