Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

ejpox

Mogućnost gradnje na gospodarskoj zgradi a u stvari na ruševini

Preporučene objave

Poštovni, molio bi savjet i mišljenje.

U katastru mi je čestica navedena kao gospodarska zgrada a u stvarnosti bi rekao da je ruševina. Vidljivi su zidovi, dužina i širina a od visine i nije nešto ostalo, max. 0,5 m. Iz snimke prije 1968. ništa se ne vidi jer je obraslo drvećem kakvo je i sada stanje. Prema katastru navedena kč. ima 25 m2 a u stvarnosti je malo veća od 60 m2 (za utvrđivanje stvarnog stanja bi trebao napraviti geodetsku izmjeru).

Ova gospodarska zgrada se u potpunosti nalazi unutar moje veće kč. (okružuje ju sa sve četiri strane). Čestica nije u građevinskom području ali je u neposrednoj blizini, te ova veća kč. koja okružuje gospodarsku zgradu ima direktan pristup na prometnicu te elektro, telefonsku i vodovodnu infrastrukturu.

Pitanja bi se mogla biti sljedeća:

1. Kako se u stvarnosti ova kč tretira, kao ruševina ili gospodarska zgrada obzirom na opisano stanje? (Ako je odgovor, ruševina što bi bio uvjet da nije ruševina? Izgrađeni zidovi do neke normalne visine, prekrivenost sa krovom? Vidljivost na snimkama iz 1968.,  a u stvarnosti je prostor obrastaso sa drvećem).

2. Je li moguća prenamjena objekta iz gospodarske zgrade u kuću?

3. Da li je na ovakvom objektu dopuštena rekonstrukcija, izrada prizemlja do normalne visine za stanovanje?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×