Jump to content

uhvaćena studentica


beznadimka

Preporučene objave

pozdrav svima, treba mi savjet, na kojem ću biti zahvalna.

priča ide ovako; u subotu na večer, ja i mojih 4 prijatelja bili smo na jednom koncertu u mom gradu, ja sam imala zalihu od 1 đointa marihuane, smotala sam to, udaljili smo se nekih 30 m od koncerta, i zapalili, svatko je povukao 2-3 dima i tada je došla policija, jedan prijatelj nije se snašao i umjesto da je bacio opušak u travu on ga je zagazio nogom i stajao na njemu, nedugo zatim policija je pronašla opušak, privedeni smo na brutalni način, i u policijskoj postaju su nas držali 6 sati i 30 min. Mene su prvu ispitivali i ja sam priznala da je to moj đoint i da sam ga ja motala, a ostali su isto tako potvrdili sve. količina koju su našli bila je oko 0,2 grama. tretirali su nas kao da dilamo heroin, čak mi se jedan policajac koji nas je čuvao prijetio da neka ga se čuvam u gradu, i slične fore. Nedugo zatim otišli smo na davanje urina, što mi nije jasno jer smo svi priznali da smo pušili i da znamo da će nam u urinu biti određena doza THC-a. Ovako, ja sada ćekam poziv za sud, i zanima me što će biti sa mnom?kako će me tretirati, kao kaznena ili prekšajna prijava?uzmite u obzir i to što nikada nisam kažnjavana na bilo koji način, i da li ću morati platiti neku novčanu kaznu. znam da moram pričekati da vidim što će sud reći, ali možete li mi barem reć kako to izgleda u praksi.

Također, napisan je članak o tome u novinama http://www.vecernji.hr/newsroom/blackchronicle/3151474/index.do , u tom članku ima 3 neistine, da li je moguće zbog toga tužiti novinara ili društvo za koje radi?

hvala puno za informacije

I.K.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I.K. će dobiti kaznenu prijavu za 173.st.5 KZ-a,

i to kako slijedi

(5) Tko navodi drugoga na trošenje opojne droge, ili mu dade opojnu drogu da je troši on ili druga osoba, ili stavi na raspolaganje prostorije radi trošenja opojne droge, ili na drugi način omogući drugome trošenje opojne droge,

 

kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina.

 

a prekršajna može biti po javnom redu i miru, tj. oko 500 kuna kazne.

 

Sve u svemu mislim (a to ne znači puno :-) ) uvjetna i 500 kuna. (+-), osim ako je posjedovanje droge a to je od 5.000 do 20.000 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija