Jump to content

Zlostavljanje djeteta


tomi00

Preporučene objave

Sto se desi kad dijete zavrsi u bolnici zbog padanja u nesvijest na emocijalnom planu??

Dijagnoza: Sinkopa i Somatoformni poremećaj..

Nakon neznam ni ja koliko mojih pokusaja kod centra i kod suda da mi se omoguci normalan kontakt sa djetetom kako mi je sud odredio(svaki drugi dan).bivša zena mi neda dijete niti zbog cega drugoga nego iz ljubomore.. Sve je prijavljeno na policiju zbog nepostivanja sudske presude i oni to sve prosljeđuju na drzavno odvjetnistvo, nakon toga idem na centar i upozoravam ih da dijete pati i da nece to sve na kraju dobro zavrsiti, naravno centar se oglusuje na sve i opet nista ne poduzima.. Sad kad je dijete zavrsilo u bolnici sa ovom dijagnozom i sa nalazom psihologa da je dijete na emocionalnom planu isfrustrirano i izmanipulirano očitim ne slaganjem roditelja oko kontaktiranja sa drugim roditeljem nakon razvoda.. Što uraditi? Kojoj ustanovi se obratiti za tužbu protiv centra jer ako idem privatnom tuzbom a da nemam neku jaku organizaciju uz sebe necu opet nista sigurno napraviti.. Bar tako mislim jer vidim sto se sve radi oko nas.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak možete:

1. CZSS informirati pismenim putem i tražiti intervenciju prema majci djeteta jer se radi o njegovom pravu koje je sud nastojao zaštititi svojom odlukom. Urudžbirati, sačekati ur.broj (ili poštom preporučeno i sačuvati papirić). Morali bi je u najmanju ruku pozvati/pozivati svaki put i rabiti raspoložive im početne mjere: usmenu opomenu, pismenu, nadzor nad roditeljskom skrbi.

2. Preslik svega što imate na papiru zajedno sa pisamcem pravobraniteljici za djecu koja bi po tom trebala upitati dotični CZSS za učinjeno odnosno neučinjeno i pomaknuti ih s mjesta.

3. MZSS je također adresa za obraćanje, obzirom da im je nadležan.

4. Kaznena, pa neka majka djeteta jednako dosljedno puni državni proračun, ako je to veći užitak nego u miru pustiti dijete k vama.

 

Ni mišljenje djetetovih liječnika nije nimalo zanemarivo.

Bez obzira reagirao CZSS ili ne i bez obzira što drugog poduzimali, obraćajte im se i dalje pismenim putem, redovito. Što je pisamaca više, postajete "neodoljiviji".

 

U nastavku bi se moglo zatražiti korekcije vikedna, praznika i državnih blagdana ako se isto nalazi u manjem obimu od željenoga u prethodnoj odluci, a u tome će CZSS itekako morati sudjelovati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija