Jump to content

molim savjet


plaintext

Preporučene objave

Molim stručno pojašnjenje slijedećeg. Ima li ugovor sklopljen između s jedne strane pravne a s druge fizičke osobe, konkretno MORH-a i mene kao njegovog djelatnika veću zakonsko pravnu i obvezujuću ulogu od zakona ili pravilnika na trenutnoj snazi a naročito ako je spomenuti zakon već bio na snazi kada je sporni ugovor prihvaćen i verificiran od obje ugovorne strane?

Konkretno,u vrijeme kriznog poreza (kolovoz 2009.) sklopio sam ugovor s Ministarstvom Obrane zbog odlaska u misiju ISAF ( Afganistan ), kojim se država u jednoj od stavki iz ugovora obvezuje isplatiti, na za to posebno otvoren devizni račun iznos od 90 eura neto, dnevnicu za svaki dan proveden u misiji.

Po dolasku u misiju ispostavilo se da mi je mjesečno na isplaćeni iznos dnevnica obračunavat i oduziman krizni porez ali ne na način da je isti skidan sa deviznog računa na koji je novac sjedao u iznosu ovisno o broju dana u mjesecu, nego je obračunati iznos oduziman od mojeg redovnog osobnog dohotka, sa kunskog računa na koji mi je isplaćivan osobni dohodak.

Na taj način, ne samo da je za cijelo vrijeme mojega rada u Afganistanu ugovor bio ništavan jer se ugovorena strana nije pridržavala odredbe iz ugovora o zajamčenom neto iznosu nego mi je na redovnu plaću krizni porez oduziman dvostruko, za redovni osobni dohodak i za dnevnice na deviznom računu a čiji je iznos iz mjeseca u mjesec varirao. Dakle, krizni porez oduziman od redovnog osobnog dohotka u tom je periodu od skoro 7 mjeseci bio nerazmjerno visok u odnosu na visinu redovnog osobnog dohotka. Molim pravni savjet.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija