Jump to content
Margi10

Alkotestiranje

Preporučene objave

Postovanje..molio bih vas za malu strucnu pomoc..prije par dana zaustavljen sam od strane policijskog sluzbenika..i prihvatio alkotest koji mi je pokazao koncentraciju alkohola od 1,74 ..ali od zadnje moje konzumacije nije proslo 15 min,policijski sluzbenik me nije upozorio na tu stavku da se moraju postivati te minute jer dreger radi na principu koncentracije alkohola u usnoj supljini, te se zbog toga mora ispostivati ta minutaza..ja sam neposredno nakon konzumacije sjeo u svoj auto i odmah nakon 2 min zaustavljen..od moje zadnje konzumacije proslo je svega 8 min..policijski sluzbenik je postupao prema meni samo 5 min , ja za ove navode imam svjedoke, odbio sam vadjenje krvi i urina i potpisao zapisnik.jer sam smatrao da je taj rezultat tocan nisam znao da postoji to pravilo ranije kada me policijski sluzbenik upitao sto sam pio i kada odg sam mu kako se sjecam da sam oko 4h pio alkoholno pice, tada me je on prekinuo i ponudio alkotest na koji sam ja pristao, ja sam mu nakon toga htio reci da sam konzumirao i oko 4.30 i neposredno nakon polaska jos jednu mjericu,

Medjutim on me je prekinuo a ja nisam znao da je to bitno za ispitivanje, u zapisnik je napisao da sam konzumirao alkohol u 4h ali nije naveo kako je to moja zadnja konzumacija..svakako se radi o velikoj kolicini iako ja smatram da je trebala biti puno manja..zanima me koje je stajaliste sudca kod ovog argumenta, dali se takve stvari mogu izvjestaciti, i dali cijeli slucaj moze pasti u vodu..unaprijed zahvaljujem na svim savjetima...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

teško za vjerovati da ti sud može odbaciti prijavu jer mogao si početi nabrajati od rođenja kad si šta popio.

ako pišeš progovor u ovom smjeru (vezano za tih 15 minuta) sudac će pozvati policajca koji te je alkotesirao i policajac će izjaviti da si mu rekao da si pio u 4 (kako si i rekao) i reći će da nisi ništa drugo rekao (kako i nisi),

policajac će sigurno i reći da te je pitao kad si zadnje pio a ti da si mu odgovorio u 4 i on je pristupio alkotestiranu (kako je vjerojatno i bilo) ako si smatrao da koncentracija nije točna trebao si ići na vađenje krvi.

 

P.S. sigurno si znao da si popio DOSTA i da si pod utjecajem alkohola, nego sad se izvlačiš na sve moguće načine (to je tvoje pravo) ali sud ti neće poništiti kaznu jer će napraviti kako sam ti gore opisao!!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani, imam i ja jednu sličnu situaciju kao Margi10 s malo drugačijim brojkama pa bih molio za savjet... Naime zaustavljen sam od strane policije 40 metara od kafića iz kojeg sam izašao (znači nisam doslovno stigao ni u drugu brzinu ubacit) i pristupio alkotestu pri čemu sam napuhao 0,60 promila. Iako nije pitao, odmah sam dao do znanja policajcu da je zadnje piće bilo prije točno jednu minutu i rekao mi je da će ponoviti puhanje kad se uređaj resetira. Uređaj se resetirao u manje od minutu pa sam opet puhao i opet napuhao istu količinu. U zapisniku stoji da sam zaustavljen u 03,20 sati a puhao u 03,25. Izrazio sam svoju nevjericu jer nisam mogao vjerovat da bi uopće mogao napuhati iznad 0,5 promila s obzirom da sam popio tokom noći 3 male pive ali zadnja neposredno prije puhanja. U zapisniku stoji da je alkotestiranje izvršeno uređajem marke Drager 7410 bez ikakvih drugih oznaka iako piše da bi trebao biti naveden i serijski broj alkometra (kako da ja sad znam da li je taj uređaj baždaren bez ser. broja). Također u zapisniku piše da sam popio 1,5 litara pive ali nije navedeno nikakvo vrijeme uz to. Odmah mi je uručen prekršajni nalog a ne obavezni prekršajni nalog (premda čitajući po postovima sam trebao dobiti OPN). Da li bih na tremelju ovih informacija mogao pisati prigovor o postupanju prema meni s obzirom da nisam dobio potrebno vrijeme čekanja prije puhanja (min 15 min) i da nema ser. broja Dragera bez kojeg ja ne mogu utvrdit da li je baš taj alkometar ispravan. Za sve navedeno imam svjedoka u autu.

Unaprijed zahvaljujem na savjetima.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Za vaš prekršaj ipak ide prekršajni nalog.

 

Možete pisati prigovor na tu osnovu, sud će provjeriti stvar uvidom u zapisnik o ispitivanju alkoholiziranosti i saslušati policajca.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Da li mozda znate za slucaj da je netko bio oslobodjen zbog takvih stvari? Da li da kd suca trazim potvrde o alkometu ili da odmah navedem u prigovoru?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Bilo je gomilu oslobađajućih presuda zbog raznih stvari, o vašem slučaju se ne može precizno govoriti jer niste objasnili gomilu stvari.

 

Bolje ne ići na baždarenje alkometra, policija to redovno obavlja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×