Jump to content

Komunalni doprinos vezano za legalizaciju


sulu

Preporučene objave

Objekt koji smo izgradili legalizirali smo u postupku legalizacije, imali smo i građevinsku dozvolu i tom prilikom platili smo i komunalni doprinos. Platili smo "kaznu" na kompletnu kubikažu objekta kao da je bila u cijelosti ilegalna, a komunalni doprinos nam je obračnuat na razliku m3, što je dobivena u odnosu na građevinsku.

Žalili smo se na dobiveno rješenje iz razloga što se naš objekt nalazi u građevinskom području, a u vrijeme izgradnje nismo raspolagali ni pristupnim putem, struju i vodu smo sve morali dovesti do parcele. Do parcele se moglo jedino pješice uskim pješačkim "kozjim putem" kroz šikaru. Put do parcele smo u cijelosti izgradili o svom trošku. Za istu smo također platili i projekt s kojim su se u opčini složili o čemu imamo i pismeni trag projektanta. Tražili smo da nam se trošak izgradnje ceste prebije s iznosom doprinosa. Komunalnu naknadu plaćamo uredno sve godine a javne rasvjete nemamo, makadamski put o svom trošku već 15 godina održavamo a komunalci nikad ne dolaze do nas zbog održavanja, košnje, u zimskim uvjetima.

Taj zahtjev nam je odbijen s obrazloženjem da bi bio moguć prijeboj ako bi imali ugovor s jedinicom lokalne samouprave. Mi taj ugovor nemamo, jedino dokument u kojem projektant piše kako je trasa od Gradske uprave prihvaćena

Pitanje je dali ima tu osnove za upravnu tužbu, mora li JLS kada je nešto građevinsko područje osigurati investitorima bar minimalnu infrastrukturu (cestu, struju, vodu), a ne još tražiti doprinos od ljudi, koji su sami sebi sve osigurali i izgradili?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija