Jump to content

Uništenje puta


bigl88

Preporučene objave

Imam problem sa susjedovim unistavanjem puta koji vodi do obiteljske kuce. Znaci put ide od ulice do kuce gdje i završava, iznosi cca 70 m duzine i 2,5 m sirine, sa desne strane tog puta je njiva koju susjed obrađiva te svaki puta kada ima oranje namjerno potegne brazdu tik do samog asfalta te tako podorava tampon nakon čega se asfalt urušuva (za sada manjim dijelom po 10ak cm ali sve vodi prema većoj šteti da ce otpasti dio od 10-15cm X 15-20 m). Kada ga prilikom oranja samo upozorim da ne unistava asfalt isti odmah zove policiju da ga uznemiravam, izjavljiva prkosno da ce na svojoj zemlji raditi sto ga volja (nije osobno vlasnik oranice vec je koristi na uzivanje), da mu nedam da prometuje putem kojim on ima pravo da vozi, sto nije istina. Taj asfalt je platila općina tj grad te sam uputio jedan dopis gradu koji je protokoliran u kojem je navedeno da je to gradski asfalt tj javna imovina koju netko unistava, nakon čega mi se javio komunalni redar koji je rekao da tu nema nikakvih elemenata za postupanje komunalnog redarstva te mi preostaje jedino privatna tužba jer je riječ o imovinsko-pravnom odnosu. Na tom putu je uknjiženo dosta suvlasnika (mahom njih sa minimalnim udjelom) dok mi je na oca uknjiženo točno jedna polovica puta.

Sa ljeve strane puta mi je stričevićeva zemlja, tj plac gdje ima dodatnih jedan metar širine mjesta pa me zanima da li npr mogu od njega otkupiti taj metar širine zemljišta i dužine 70 m pa onda na ovaj vec asfaltirani dio na polovici puta prezidati/staviti ogradu (da li bi otac onda imao tu česticu 1/1)?

Bio sam kod par geometara poradi iskolčenja svog dijela zemljišta/puta ali su mi rekli da bez potvrde suda njihovo mjerenje nije mjerodavno jer se susjed nemora sloziti s tim.  

Što mi je najbolje raditi da postupim po zakonu i imam svoj neometan put? Mozda pronaci nekog odvjetnika najprije i posavjetovati se, jer se radi o tvrdoglavom susjedu s kojim se nemože normalno komunicirati niti išta dogovoriti, a želio bi to jednom zauvijek rješiti makar otkupljivanjem zemljista od stričevića i nadogradnjem nove polovice puta.

Ukoliko nekoga interesira mogu mu u inboks ili na mail poslati slike zemljista uz objasnjenje kao i podatke katastra u vezi čestica.

Molio bi Vas pomoć! Hvala!

Untitled.png_put.png

uređeno: od bigl88
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija