Jump to content

bigl88

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je bigl88 objavio

 1. Moj otac je vlasnik sve djedove imovine temeljem rjesenja o nasljeđivanju, izmedu ostalog, temeljem posjedovnog lista na ime mog pok. djeda u katastar je upisana i ta predmetna parcela za koju sam pitao postupak, a na kojoj nismo zavedeni u ZK... Zvo sam tog jedinog vlasnika upisanog u ZK da prisustvuje nasem angažiranju geometra radi utvrdjivanja đeđa i izrade samog elaborata.
 2. Da li je pravna osnova posjedovni list iz katastra u kojem je prikazana kvadrtura tog zemljišta kao i sami broj čestice (+ rješenje o nasljeđivanju za taj broj čestice)? Hvala.
 3. Što u slučaju da taj jedini upisani vlasnik zemljišta NE osporava naš dio parcele?
 4. Nazalost ne, samo je jedna osoba u ZK upisana kao vlasnik na cijeloj parceli, dok je katastarski upisano 5 osoba. Postoji li zakonski neko drugo brže rjesenje dogovorom radi izbjegavanja parnica? Hvala.
 5. Pozdrav. Nadam se da je pitanje u dobroj temi. Da li osoba koja nije u srodstvu može darovati nekretninu npr. trećoj osobi? Radi se o zemljištu na kojem smo mi obiteljski upisani samo u katastru kao posjednici dijela 1/5, dok je u zemljišniku upisana samo jedna osoba za cijelu nekretninu... S obzirom na to da bi navjerovatnije kao obje strane željeli izbjeći tužbu i odvjetnike za povrat našeg dijela zemljišta, zanima me postoji li pravni način za mirnije rješavanje spora? Hvala!
 6. Da. Posto mi nismo godinama, tj. vise od desetljeca obilazili tu parcelu, iznenadili smo se obavijesti geodeta o novoizgrađenom dijelu kuće odmah uz nasu parcelu, sto s vlasnikove strane nije fer, jer je znao da mi obiteljski tu ne dolazimo i necemo znati za radove, pa je to iskoristio na taj nacin da bespravno nadogradi kao i da legalizira dok se moglo zakonski. Mislio sam jedino da li se moze zatraziti kakva suglasnost vlasnika navedene parcele za isti nacin, u vidu pisanog odobrenja da pristaje na istu stvar kao sto je on napravio, da dozvoli na nasoj parceli izgradnju nekog pomocnog objekt
 7. O tome se radi. S tim da je vjerovatno za taj nelegalni dio pokrenet postupak za vrijeme dok se jos to moglo zakonski podnijet, tako sam razumio geodetski ured koji radi taj predmet. Nas parcela je 737/3.
 8. Također upit na ovu temu. Isto smo dobili obavijest od geodetskog ureda u svezi legalizacije dijela kuce cija parcela granici sa nasom (mi tu ne zivimo, radi se o travnjaku/pasnjaku). U nasem slucaju susjedi legaliziraju nezakonito novoizradjen dio kuce na postojecu staru legaliziranu kucu, s tim da je taj nelegalni novoizgradjeni dio kuce odmaknut cca 100 cm od međe. Naša parcela se ne mijenja, ali sto sa tim malim nezakonskim razmakom od nase parcele? Sto uciniti po tom pitanju? Hvala!
 9. Da li fizička osoba (bez korištenja odvjetničkih usluga) može samostalno pokrenuti pojedinačni ispravni postupak na nadležnom sudu povodom parcelacije, tj. razvrgnuća suvlasničke zajednice nad zemljištem (poljoprivrednom površinom)? Radi se o tome da se na jednoj katastarskoj čestici nalazi parcela površine 5200 m2 koja je u naravi podjeljena na 3 obitelji. Sve granice između suvlasnika su jasno fizički vidljive već preko 100 god, te svaka obitelj jasno zna granice svog zemljišta koje je omeđeno mejašima, kanalima, kaskadama, stablima i dr. Pošto te suvlasničke obitelji ne žele sudjelovat
 10. Imam problem sa susjedovim unistavanjem puta koji vodi do obiteljske kuce. Znaci put ide od ulice do kuce gdje i završava, iznosi cca 70 m duzine i 2,5 m sirine, sa desne strane tog puta je njiva koju susjed obrađiva te svaki puta kada ima oranje namjerno potegne brazdu tik do samog asfalta te tako podorava tampon nakon čega se asfalt urušuva (za sada manjim dijelom po 10ak cm ali sve vodi prema većoj šteti da ce otpasti dio od 10-15cm X 15-20 m). Kada ga prilikom oranja samo upozorim da ne unistava asfalt isti odmah zove policiju da ga uznemiravam, izjavljiva prkosno da ce na svojoj zemlji ra
×
×
 • Napravi novi...