Jump to content

Ovrha mirovine kao jamcu


skatana

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Ispričavam se ako je već netko pitao o toj temi,ali nisam uspjela naći ništa slično. Jamac sam na tri kredita. Kad su krenule ovrhe uzimala mi se rata jednog kredita u cijelosti i od drugog kredita koliko je bilo dozvoljeno do trećine. Nakon promjene zakona o ovrsi prošle godine,uzima mi se samo cijela rata jer mi po zakonu nesmiju uzeti više od četvrtine mirovine. To mi obustavljaju odmah na mirovinskom,a ostatak mirovine primam poštom jer mi je tako praktično. Zanima me što sad sa tim drugim kreditom koji više ne uzimaju. Jamac sam sestri u štedno kreditnoj uniji. Čitala sam malo o ovršnom zakonu i neznam jesam li dobro razumjela,no ako u ovršnom predmetu piše da se namiruju od moje mirovine,jel' nisu onda ovrhovoditelji trebali tražiti promjenu instrumenta plaćanja,radi nemogućnosti daljnje naplate. Godine ovrha su 2009 i 2010. Ima li tko kakav savjet?

Hvala 

LP

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 9 minuta, skatana je napisao:

Zanima me što sad sa tim drugim kreditom koji više ne uzimaju.

Znači da je nastao zastoj u naplati i da su zavedeni u red čekanja. Ovrhovoditelj u ovom slučaju može i ne mora tražiti promjenu. U situaciji, da Vam se ukine pravo na mirovinu, tada bi ovrhovoditelj trebao u roku od dva mjeseca tražiti promjenu ili bi mu se postupak obustavio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija