Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  8775
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  179

Sve što je Borbena7 objavio

 1. Takvi postupci se spajaju i vode se pod onim predmetom koji je prvi pokrenut, a nakon prodaje nekretnine ovrhovoditelji se namiruju redom s kojim su zabilježeni u zk u teretnom listu na nekretnini.
 2. Treba pogledati konkretne Opće uvjete odobravanja kredita suvlasnicima stambene zgrade, jer se uglavnom traži da ugovor o kreditu potpisuju banka, ovlašteni predstavnik suvlasnika zgrade i upravitelj nekretninama.
 3. Ne možete podnositi pritužbu ili predstavku na odgovor tj. možete ali oni na to nisu dužni odgovarati.
 4. Nakon ovoga poslodavac bi Vam mogao zbog gospodarskih razloga otkazati postojeći ugovor i istovremeno Vam ponuditi sklapanje novog ugovor sa ovakvom nižom odredbom o plaći. U slučaju da to odbijete potpisati, nastupaju pravne posljedice otkaza postojećeg ugovora o radu (ostaje obveza poslodavca da isplati otpremninu i imate pravo na otkazni rok). A ako bi prihvatili ovu ponudu poslodavca za sklapanje izmijenjenog ugovora, imali bi još uvijek pravo da pred sudom osporavate dopuštenost otkaza ranijeg ugovora o radu.
 5. Ovdje se radi o isplati manje plaće nego po postojećem ugovoru o radu?
 6. Ovo pitam iz razloga što je bitno da se računi plaćaju. Nema računa na ime Vaše supruge, ali ukoliko ona naslijedi majku, tada bi računi mogli glasiti i na njeno ime, a u slučaju neplaćanja istih, slijedi ovrha, koja može između ostalog biti i na nekretnini. Pa pripazite na to.
 7. Pokojna majka nije bila suvlasnik? Tko je naslijedio pokojnu majku?
 8. Na svoju pritužbu trebate dobiti odgovor, jeste li ga dobili?
 9. Odgađa se izvršenje doktorove odluke do donošenja odluke o prigovoru.
 10. Ako kao pacijent ne budete zadovoljni zbog zatvaranja bolovanja, tada se možete isti taj dan ili sutradan javiti povjerenstvu HZZO-a, a koji će ustvrditi opravdanost zatvaranja bolovanja od strane izabranog liječnika.
 11. Ne, ona je vlasnica i svojim vlasništvom raspolaže kako ona želi, pa makar to bilo na način da ne koristi tu nekretninu za stanovanje. Na čije ime dolaze režije?
 12. Pogledajte, imate li osnovu za oslobađanje po čl. 11. Zakona o sudskim pristojbama. A na rješenje o pristojbi plaća se dodatna pristojba u iznosu od 100,00 kuna.
 13. Borbena7

  alimentacija

  Bivša ga nema za što tužiti ukoliko redovno plaća alimentaciju. Povećanje alimentacije sada može tražiti kćer i ima osnove za to. Uplata dodatnih sredstava na račun kćeri ima se smatrati darom i ne može utjecati na odluku suda o odbijanju zahtjeva za povećanje alimentacije ili na zaostatke.
 14. Nije baš automatski, ali da, ako ste jamac platac, odgovarate za dospjele obveze kao glavni dužnik. Znači, vjerovnik bira od koga će naplatiti dospjelu obvezu, može od glavnog dužnika ili od Vas ili od oboje istodobno.
 15. Što Vam znači da niste bili njihov korisnik, da ste već prešli kod drugog operatera ili da imate dokument koji potvrđuje da je određenog datuma s njima raskinut ugovorni odnos ili što već? A na ime čega Vam je dug od 1.409,21 kn, jer će Vas ovršiti upravo zbog tog duga, a ne samo zbog kamata od 1,07 kn?
 16. Nemoguće Vam je na ovo odgovoriti, jer se zastara računa ovisno o vrsti usluge i datuma dospijeća, a ovdje nije jasno definirano ni jedno, a ni drugo. Imaju, jer sud, odnosno u ovom slučaju javni bilježnik ne pazi na zastaru po službenoj dužnosti. Moguće. Treba vidjeti na ime čega je potraživanje i kada je bilo dospijeće. Osobno mi nije čudno, imaju pravo na kamate i to odugovlačenje im ide u prilog.
 17. Alimentacija nije pravo koje pripada roditelju već djetetu, te je se kao takve ne možete odreći, ni potpuno niti djelomično. Pogledajte odluku1 i odluku2, jer su iste trenutno mjerodavne za određivanje visine alimentaciji. To što je otac već ovršen putem Fine nije presudno za prisilnu naplatu alimentacije. Ukoliko ne bi plaćao alimentaciju i dođe do prisilne naplate u ovršnom postupku, tada bi Fina trebala prestati postupati po toj ovrsi i tako sve dok se dug na ime alimentacije ne naplati. Ako ovršenik prima plaću koja je manja od prosječne netoplaće u Republici Hrvatskoj, od ovrhe je izuzet iznos u visini tri četvrtine plaće ovršenika, ali ne više od dvije trećine prosječne netoplaće u Republici Hrvatskoj, a ako se ovrha provodi radi naplate tražbine po osnovi zakonskog uzdržavanja, naknade štete nastale zbog narušenja zdravlja ili smanjenja, odnosno gubitka radne sposobnosti i naknade štete za izgubljeno uzdržavanje zbog smrti davatelja uzdržavanja, iznos u visini jedne polovine netoplaće ovršenika, osim u slučaju ovrhe radi prisilne naplate novčanih iznosa za uzdržavanje djeteta u kojem slučaju je od ovrhe izuzet iznos koji odgovara iznosu od jedne četvrtine netoplaće ovršenika.
 18. U kojoj je fazi postupak utvrđivanja visine alimentacije? Za što ima dug na Fini? Koliko točno djeca imaju godina? I kolika je očeva plaća?
 19. Ne, jer Vam nije potreban ovaj podatak da bi naplatili svoj dug.
 20. Ovo ne mora nužno biti netočno, jer može značiti da je sveukupni dug utvrđen na taj datum, a ne da je dug nastao nakon što ste prestali biti korisnik.
 21. Ne, bi bio odgovor za oba pitanja pod točkom 1. i 2.
 22. Pokušajte, jer ako je bilo prekida zastare, onda će Vam rado to predočiti.
×
×
 • Napravi novi...