Jump to content

Borbena7

Moderator
  • Broj objava

    22460
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    383

Sve što je Borbena7 objavio

  1. Svakako trebate iskoristiti pravni lijek koji Vam bude na raspolaganju i uz njega prilažete pravomoćnu sudsku odluku na čiji sadržaj se pozivate.
  2. Moguće je da već imaju drugu raspoloživu osnovu i da Vas temeljem nje pokušaju ovršiti. Pribavite si rješenje sud da znate poslovne brojeve osnova u odnosu na koje ste oslobođeni od obveza.
  3. Ne. Kako je točno sud naveo osnovu po kojoj ste oslobođeni obveze za ovaj dug?
  4. Možete pisanim putem zatražiti od poslodavca izmjenu ugovora o radu s kojom bi se na određeno vrijeme ugovorio rad na izdvojenom mjestu rada i to u radi zaštite zdravlja uslijed dijagnosticirane bolest. Što prije podnesete zahtjev to bolje, jer poslodavac ima rok 15 dana za pisani i obrazloženi odgovor.
  5. Vlasnici stana u kojem djevojka živi Vas mogu prijaviti kao osobe koje kod njih prebivaju dok ne riješite stambeno pitanje. Prijava se obavlja na MUP-a, mada bi se radilo o davanju lažnih podataka, ako tamo nećete živjeti. Najam stana u okolici grada ili selidba u neki drugi grad, pa potom prijava prebivališta na toj lokaciji bila bi konačno rješenje.
  6. Mogu Vas ovršiti, ako raspolažu s nekom drugom osnovom za prisilnu naplatu tj. s osnovom po kojoj prema rješenju suda niste oslobođeni duga.
  7. Ne bih se s ovim složila. Kako je sve pravno ne regulirano, odnosno kako je sve na dobroj volji, otac ne može retroaktivno biti financijski odgovoran.
  8. Svakako se uzima kao opcija, ako se radi o povećanim potrebama djeteta koje opravdaju povećanje iznosa alimentacije. Također, troškove prijevoza mogu zajedno snositi.
  9. Svakako bi sud to trebao uzeti u obzir, ako dođe do tužbe radi povećanja alimentacije. Ne bi bilo loše, jer se radi o dugoročnoj obvezi. Svakako treba Vam kvalitetan odgovor na tužbu, ako do toga dođe.
  10. Uvijek je rizik s tim da je uz posredovanje JB veća pravna sigurnosti u slučaju spora vezanog za vjerodostojnost ovjerenih potpisa.
  11. Ovdje bi bilo u pitanju krivotvorenje isprave.
  12. Kakav ste točno imali ugovor? Temeljem kakve ste isprave odjavljeni?
  13. Zatražite izravnu naplatu putem FINA-e i to temeljem pravomoćne i ovršne sudske odluke koju imate, a na način da ne navodite da je bilo što platio. FINA-a će potom provesti zapljenu, a onda on ima 60. dana da prikupi dokaze o datumima i iznosima uplata i da od suda zatraži obustavu za taj podmireni dio, te će FINA-a po odluci suda umanjiti potraživanja koja su plaćena na način da će primijeniti čl. 172. Zakona o obveznim odnosima.
  14. Ovo vezano za korištenje pauze Vam ne može narediti, probajte to ignorirati, pa ćete vidjeti ˝na čemu ste˝. Inače, dok ste na probnom roku, prilično ste ˝ranjivi˝ kao radnik, pa bi bilo poželjno izdržati ovo vrijeme i iskoristiti ga za prikupljanje podataka i stvaranje dojmova o tom radnom mjestu.
  15. Postoji li sudska odluka s kojom je utvrđeno s kim i gdje dijete živi, te koliko je otac dužan mjesečno doprinositi na ime alimentacije?
  16. Obratite se inspekciji rada, jer ovo "spajanje" (mada iz upita nije posve jasno što točno to znači) sigurno nije u skladu sa zakonom.
  17. Majka će svakako morati opravdati svoja potraživanja i to s dokazima o povećanim potrebama/troškovima djeteta. Ne da može, već mora uzeti u obzir. Na sve što ste naveli, a posebno naglasak na troškove putovanja.
  18. Nitko Vam ne brani da sami predložite pokretanje ostavinske rasprave i da riješite ova imovinskopravna pitanja.
  19. Onaj tko ima ispravu podobnu za izravnu naplatu ima pravo na uvid koji je u redu čekanja za naplatu i koliki se iznos treba namiriti, prije nego li on dođe na red za namirivanje.
  20. Pogledajte njihove Opće uvjete poslovanja.
  21. Ništa. Zašto još nije provedena ostavinska rasprava?
  22. Majka slobodno može raspolagati sa stanom kao svojim vlasništvom, ali je pitanje da li će kupac imati problema sa ulaskom u posjed s obzirom da se sestra ne planira iseliti. Naravno, moguće je da se samo prijeti, ali da bi nakon prodaje stana bez problema iselila, jer nema pravnu osnovu za ostanak u istom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija