Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  8239
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  172

Sve što je Borbena7 objavio

 1. Jeste li požurivali rad suda?
 2. Možda je vrijeme da se suprostavite ovoj osobi. Jasno mu navedite da ne želite s njim nikakav kontakt, da Vas ostavi na miru i da svoja prava može potraživati sudskim putem. Također, ako Vas ne ostavi na miru da mu slijedi prijava za nametljivo ponašanje (pogledajte čl. 140. Kaznenog zakona). Ovo mu poručite pisanim putem, tako da imate dokaz da je upozoren.
 3. Da, mogu. Međutim, Vi uvijek imate pravo na raskid ugovorne obveze. Možete li navesti kako su obrazložili potraživanje penala tj. što su Vam uračunali u ovom iznosu?
 4. Uvijek je dobrodošla stručna pomoć, ali ako znate što i koliko vrijedi, tada možete i samostalno.
 5. Ovdje nešto ne štima. Ako je uložen prigovor i predmet je u odnosu na Vas stavljen izvan snage, te se upućuje na rješavanje u parnici, odakle onda ovršna isprava za Finu i kako je okončan postupak po prigovoru (ako je okončan)?
 6. Niste naveli temeljem čega je otac obvezan plaćati ovu alimentaciju? U svakom slučaju Vi i dalje imate pravo na uzdržavanje, a mogli bi razmisliti i o pokretanju postupka za povećavanje ovog iznosa. Vezano za zakašnjenje plaćanja, možete pokrenuti prisilnu naplatu ovrhe na novčanim sredstvima preko Fine, jer Vam pripada iznos uvećan za zatezne kamate računajući od dana dospijeća obveze na plaćanje, pa sve do dana kada je otac izvršio plaćanje.
 7. Smrću oca prestala je vrijediti ta punomoć. Trebali bi kontaktirati pravnika i vidjeti u kojoj je fazi naplata duga.
 8. Nemate druge djece osim te kćeri? Imate li kakvih nekretnina u vlasništvu?
 9. Postoji li do sada kakva Vaša prijava u odnosu na njega? Na koji način Vas je tražio povrat darovanja?
 10. Oduzeta vozačka dozvola je činjenica koja sama po sebi ide u prilog Vaše tvrdnje.
 11. Borbena7

  Predujam

  Da li Vi imate jasno oglašena pravila vezana za uvjet povrata ili da li ste ih možda u međusobnoj komunikaciji istaknuli, te imate dokaz u prilog tome?
 12. Sklapanjem ugovora pristali ste na njihove Opće uvjete poslovanja, a koji kažu da su oni ovlašteni mijenjati cijene, kao i uvoditi, promijeniti ili ukinuti pojedine posebne ponude, odnosno tarifne pakete.
 13. Javite se, ako bude problema sa ovrhama.
 14. U pitanju je 2019. godina? Ako su istovremeno zatražili ovrhu preko Fine i preko plaće za isti dug, tada ih poslodavac može odbiti sa obrazloženjem da nisu dokazali nemogućnost naplate preko Fine, te neka mu dostave originalnu ovršnu ispravu na postupanje, a koja je prema svemu navedenom dostavljena Fini.
 15. Obratite se Upravitelju pisanim putem, dopis mu pošaljite preporučeno i sa povratnicom. Obrazložite mu problem, ukažite na hitnost u postupanju, naznačiti da je sa svim višestruko upoznat i da se neopravdano oglušuje i ne izvršava svoje obveze za koje je iz sredstava pričuve uredno plaćen, te mu dajte rok od 8. dana da se očituje o radnjama koje je poduzeo, radi hitnog rješavanja problema zgrade. Na kraju dopisa mu lijepo naznačiti da ćete ga javno, putem medija prozvati ukoliko se opetovano ogluši na rješavanje problema, odnosno obavljanje svog posla. U međuvremenu pokušajte saznati, da li je tom gospodinu oduzeta poslovna sposobnost i da li ima imenovanog skrbnika.
 16. Majka svakako treba pravnu pomoć, jer je potrebno što prije pokrenuti postupak pred nadležnim općinskim sudom (onaj na čijem području se nalazi nekretnina), te izvršiti zabilježeni spora u zk, da oni nipošto do okončanja postupka ne mogu raspolagati sa ovom imovinom koja je sporna i povodom koje je pokrenut postupak.
 17. Ukoliko je ovako kako navodite, tada neće biti teško utvrditi da otac ima problema sa alkoholom, jer se ovisnost odražava na život općenito, na sve međuljudske odnose, na obavljanje posla itd
 18. Vi ste dijete kojemu je otac dužan uplaćivati alimentaciju u korist majčinog računa? Koliko imate godina? Kada ste preuzeli rješenje o ovrsi koje spominjete?
 19. Ne, prema svemu što ste naveli zbog ovih dugova ne bi trebala uspjeti ovrha na toj jedinoj nekretnini, ali bi se u slučaju da ovrhovoditelj pokuša istu, morali pravodobno u žalbi pozvati na činjenicu da se radi o jedinoj nekretnini koja Vam je prijeko potrebna za stanovanje.
 20. Ako nije pokrenuta ovrha, onda je nastupila zastara. Mada ne bi bilo loše da odete do vjerovnika i da zatražite specifikaciju tog duga sa uplatnice, a koji glasi na pokojnu. Bitno je kada su dospjele te rate na naplatu i da li je u odnosu na njih ikada pokrenut ovršni postupak.
 21. Dužni ste platiti najamninu i režije za vrijeme otkaznog roka od mjesec dana i to je to.
 22. Ne, nipošto. Okretanje glave je zadnja opcija. Svaka sumnja na zlostavljanje i zanemarivanje djeteta se treba prijaviti, pa neka nadležne institucije procijene da li je isto u pitanju ili ne. Lažna prijava je nešto drugo. Znači, kada znate da nema nikakvog zlostavljanja i zanemarivanja djeteta, ali eto svjesno želite napakostiti nekoj osobi i izmislite "priču" koju upakirate u lažnu prijavu.
 23. Koji je datum donošenja tog rješenja o ovrsi? Pojasnite ovaj upit, jer ste ovdje svašta naveli, ali nedovoljno jasno.
 24. Zakonski su uređene i ovakve situacije. Što se konkretno događa u Vašem slučaju?
×
×
 • Napravi novi...