Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  11486
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  196

Sve što je Borbena7 objavio

 1. Zato je najbolje opunomoćiti stručnu osobu.
 2. Zar sudski postupak nije pravno rješenje?
 3. Borbena7

  Brisanje hipoteke

  Pristojba je 50,00 kuna ili dokaz o oslobođenju plaćanja sudske pristojbe.
 4. Borbena7

  Brisanje hipoteke

  Potrebno je još priložiti pristojbu (biljege) i zahtjev, te dostaviti zk odjelu u mjestu gdje je nekretnina upisana.
 5. Punomoć bi trebala biti za pokretanje sudskog postupka tužbom radi iseljenja.
 6. To potraživanje je pod zastarom. Pošaljite im prigovor na taj račun i pozovite se na zastaru potraživanja. To bi trebalo biti dovoljno.
 7. Bojim se da Vam je potrebna nova punomoć.
 8. U sadržaju rješenja o ovrsi na nekretnini treba biti jasno obrazloženo tko i u kojem iznosu odgovara ovrhovoditelju. Sam ovršni spis ne mora biti mjerodavan, jer u jednom spisu može biti više različitih rješenje o ovrsi, kako različitih u pogledu ovršenika, tako i u pogledu predmeta i sredstva ovrhe.
 9. Tada otac treba pokrenuti sudski spor u odnosu na unuka i to tužbom radi iseljenja.
 10. Ne. Da li se dijete prihvatilo nasljedstva tj. da li je pravomoćnim rješenjem o nasljeđivanju proglašeno nasljednikom?
 11. Ovrha se može provoditi samo u odnosu na onu osobu koja je u rješenju o ovrsi naznačena kao ovršenik. Pa ako ste to samo Vi, onda se može provoditi samo u odnosu na Vas. Uz to, ako je nekretnina isključivo u Vašem vlasništvu, tada može biti podobna samo za namirenje Vašeg duga, a što u konačnici znači brisanje zabilježbe po provođenju ovrhe, odnosno po namirenju Vašeg duga.
 12. Danas je sve brzo i lako dostupno - https://oss.uredjenazemlja.hr/public/lrServices.jsp?action=publicLdbExtract Ne, jer je ovršni postupak već pokrenut. Ukoliko podmirite dug koji se potražuje temeljem ovršne isprave, potvrdu o uplati dostavljate sudu i sud obustavlja postupka, a po pravomoćnosti rješenja o obustavi briše zabilježbu u zemljišnim knjigama.
 13. Vlasnik nekretnine je i dalje otac?
 14. Borbena7

  Oznake u C listu

  Prilikom pretrage kliknite ˝Povijesni pregled˝.
 15. Ne, nije potrebna veza, jer je stanje u zemljišnim knjigama javno.
 16. Zato što žalba ne odgađa izvršenje. U tom slučaju je promjena predmeta i sredstva ovrhe dopuštena. Iz samog sadržaj rješenja o ovrsi na nekretnini treba biti jasno koji je temelj za pokretanje ove ovrhe. Na žalost, ne.
 17. Ne, samo žalbom. Naplaćuje li se preko Fine? Da, ukoliko ima ovršnu ispravu koja glasi na Vaše ime.
 18. Borbena7

  Punomoc

  Ne, nema roka.
 19. Bez uvida u spis je teško reći, da li su žalbe osnovane. Prema ovome što navodite, nisu. Ali svakako preporučujem da napravite uvid u spis ili bar u sadržaj žalbi.
 20. Borbena7

  Režije

  Ovakvo stanje ne može ostati i dužni ste ažurirati stvarno stanje, a pri tome tražite da računi glase na sve suvlasnike i potom plaćajte svoj dio od ispostavljenog računa.
×
×
 • Napravi novi...