Jump to content

Borbena7

Moderator
  • Broj objava

    22792
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    391

Sve što je Borbena7 objavio

  1. Ako ništa ne odgovore, onda je otkazni rok mjesec dana.
  2. To znači da ste 22.4. uručili otkaz i da Vam otkazni rok već sada teče i do 22.5. bi trebali bit u tom radnom odnosu. I to Vam je zapravo to. Novi godišnji do prestanka radnog odnosa.
  3. Baš ste ga zakomplicirali, jer sve što ste napravili je pogrešno. Kako glasi odobrenje koje ste dobili od poslodavca? Kada ste uručiti taj zahtjev? Koliko bi trebao trajati otkazni rok? Koliko imate dana starog i novog godišnjeg?
  4. Vi ste ti koji u tužbi postavljate zahtjev za najamninom, pa samim tim određujete i njenu visinu.
  5. Nema formulara za žalbu. Pristojba na žalbu, a dalje ovisi o tome da li ćete se upuštati u parnicu, ako žalbom ne dokažete svoje navode ili ako ovrhovoditelj ne prizna Vaše navode iz žalbe.
  6. Žalba ide nadležnom Općinskom sudu, a ako uspijete dokazati navode iz žalbe, onda imate osnovu za potraživanje neosnovane naplate.
  7. Tužbom tražiti iseljenje, jer on kao posjednik uživa posjedovnu zaštitu. Također, možete tražiti i plaćanje najamnine od dana podnošenja tužbe do predaje stana u Vaš posjed.
  8. Zašto sada ne koristite razmjerni dio godišnjeg?
  9. Mora postojati isprava temeljem koje je izvršen ovaj upis, a takva isprava nema baš nikakvu pravnu snagu, ako ju je potpisala samo odvjetnica. Prema tome, i dalje Vam nedostaje dio informacija. Također, bitno mijenja na stvari da je majka pokojna.
  10. Ovisi, da li je već ugovorom određena njena visina, tada poslodavac ima podobnu ispravu za ovrhu. Ako nije, onda poslodavac mora sudskim putem dokazati nastalu štetu, a što je dug, neizvjesan i samim tim jako rijedak sudski postupak.
  11. Prestaje mu radni odnos kod prijašnjeg poslodavca, počinje raditi kod novog poslodavca, a na starom poslodavcu je odluka, da li će tražiti naknadu štete.
  12. Razmislite o izvanrednom otkazu.
  13. Ne, ali nitko ga ne može prisiliti da odrađuje otkazni rok.
  14. Zahtjev za naplatu sa FINA-e se povlači na temelju Zahtjeva za opozivom prisilne naplate od strane ovrhovoditelja ili na temelju sudske odluke, ako se ovrha na FINA-i provodila temeljem posredovanja suda ili na temelju prijedloga ovšenika, ako već ovrhovoditelj ne želi povući neosnovani izravni zahtjev za naplatu preko FINA-e. U posljednjem slučaju, ovršenik šalje nadležnom Općinskom sudu žalbu izvan roka zajedno s dokazima o podmirenju duga, te sud donosi odluku o nedopuštenosti naplate preko FINA-e.
  15. Za sporazumni otkaz je potrebna suglasnost i druge strane, a što bi značilo da Vas oslobađa otkaznog roka po zaključivanju bolovanja.
  16. U tom slučaju nije u pitanju ovrha na novčanim sredstvima koju provodi FINA-a, iako je korisnik naveo da je ova ovrha u pitanju.
  17. Nije se mogla odreći. Mogla mu je svoj dio darovati, prodati ili što veće. Ovo kao "greška" neće proći na sudu. Upis brata u zemljišnim knjigama je morao biti proveden temeljne valjane isprave, a što znači isprave koju je Vaša majka potpisala. Trebate u zk vidjeti temeljem kakve isprave je izvršen upis, a onda i što se pravno može učiniti u odnosu na istu, ako brat nije za dogovorno rješenje. Npr. opoziv darovanja, ako je u pitanju darovanje i ako su ispunjeni uvjeti za opoziv itd.
  18. Smanjuje se, ali se uplate evidentiraju u Očevidniku na FINA-i.
  19. Majka može raspolagati sa stanom kako želi, tako da je ne možete u tome spriječiti ili prisiliti je na podjelu imovine.
  20. Neka se obrati nadležnom CZSS, radi ostvarivanje prava na zajamčenu minimalnu naknadu, te naknadu za troškove stanovanja, kao i naknadu za ugroženog kupca energenata. Također, moguća je i usluga smještaja u organiziranom stanovanju.
  21. Ovisi kakav bi otkaz dali, jer za vrijeme bolovanja ne teče otkazni rok?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija