Jump to content

Ovrha nakon 17 godina


ibijelic

Preporučene objave

Pozdrav, 

Ja i kolegica bile smo jamac za kredit prije 20 godina. Nakon neplaćanja od strane korisnika kredita bez ikakvih ranijih obavijesti dosao nam je 2001.godine prijedlog za ovrhu. Naveli smo da je sve doslo bez obavijesti ranijih i to nekako rijesili bez ikakvih ovrha i placanja. Danas, nakon 17 godina stigao nam je na adresu isti prijedlog za ovrhu s pecatom od 2001.samo novi datum na plavoj kuverti 2018g. Molim info o cemu bi se moglo raditi. Hvala unaprijed. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naslov na kuverti je rješenje o ovrhi od 6.6.2001.,prijedlog za ovrhu od 25.5. 2001. Dokument unutra je prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave na pokretninama ovršenika. Datum na dokumentu tj kopiji koja je poslana je 24.5.2001. Isti takav dokument nam je dosao i 2001.kako je ranije napisano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad nam je prvi put doslo isli smo na sud, sudcu smo objasnili da do tada nista  od obavijesti ranije nismo dobili i on nam je rekao ako je tako onda ovo zanemarite. Ovrha je na mene kolegicu i gospodina koji je digao kredit. Ne znamo na sto se zaliti, planiramo provjeriti sutra na sudu zasto bi ovakav dokument uopce sada dosao ali smo ovdje poslali upit prije nego idemo da znamo sto bi mogli ocekivati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje je u pitanju ovršni prijedlog na pokretninama iz davne 2001. godine, a na koji je sud izdao rješenje o ovrsi i očigledno je to sve ove godine stajalo negdje na sudu i čekalo da Vam se dostavi. Ukoliko je pravodobno pokrenut postupak, tada nema zastare, jer ona teče od pravomoćnosti rješenja o ovrsi. A samo rješenje očito nije pravomoćno kad Vam je tek sada uručeno. Sada imate pravo na žalbu, a ne bi bilo loše prije toga napraviti uvid u spis da vidite što se uopće do sada radilo po Vašem predmetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija