Jump to content

matea_zg

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    matea_zg je reagirao na drot13 u Je li predaja otpada iz naslijeđene kuće Romima legalna?   
    Ako mislite da će biti problema s drugim nasljednicima, preventivno fotografirajte što ste dali da imate snimku stanja, tj. da je jasno da se radilo o otpadu. 
  2. Sviđa mi se
    matea_zg je reagirao na Borbena7 u Je li predaja otpada iz naslijeđene kuće Romima legalna?   
    Zašto ne bi bila? Taj otpad je sada u vlasništvu nasljednika, a on sa svojim vlasništvom, pokretninama može slobodno upravljati, pa ih tako može i dati nekome.
  3. Sviđa mi se
    matea_zg je reagirao na Matrix u što sud vrednuje kao dokaz dosjelosti?   
    U situaciji kada se radi o suvlasništvu gdje jedan suvlasnik drži u posjedu nekretninu u cjelini te ide sa tužbenim zahtjevom na utvrđenje da je dosjelošću stekao pravo vlasništva na suvlasničkom dijelu suvlasnika/ne-posjednika, očitovao se Županijski sud u Bjelovaru u predmetu , Gž-2458/13-2, od 30. I. 2014. 
    "... u zemljišnoj knjizi upisani suvlasnik i posjednik cijele nekretnine koji je tijekom stjecanja i vršenja tog posjeda bio upoznat sa pravnim temeljom te 
    načinom stjecanja suvlasništva ostalih upisanih suvlasnika i neposjednika, sa vremenom 
    tog stjecanja i osobom od koje je stečeno, i sa time da nakon tog stjecanja ti suvlasnici nisu nikada na nedvojbeno jasan način očitovali volju o odricanju od toga prava – zna da mu ne pripada pravo na posjed cijele nekretnine već da djelomično posjeduje i tuđu 
    nekretninu, pa se u tom dijelu ne može smatrati savjesnim posjednikom niti takav posjed može biti temelj za stjecanje prava vlasništva... "
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija