Jump to content

RuffNtumble

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    RuffNtumble je dobio reakciju od MaksGripp u Provizija agenciji za posredovanje nekretninama   
    Pa ako nemaju dokaza da ste sa njima išta potpisivali. Onda vam nemaju kako naplatiti.
    Ugl agencije su zlo i uzimaju za ništa 3%+PDV, sretno i javite ishod, baš me zanima.
  2. Sviđa mi se
    RuffNtumble je reagirao na Lanela12 u Nuzni prolaz   
    Hvala na odgovoru,
    citajuci po internetu iskustva drugih ljudi i nije obecavajuce i da tuzim da cu dobit. Ispada kad jednom nekom das prolaz da je to zauvijek. Sta po meni nema smisla jer prolaz mozes dat susjedu s kojim si u odlicnim odnosima, a kasnije ako se ta nekretnina proda i dodu nemoguci susjedi ne mozes im nista.
  3. Sviđa mi se
    RuffNtumble je reagirao na Tofffsy u Nuzni prolaz   
    Meni je taj Zakon o vlasnistvu strasno zbunjujuc. S jedne strane zaista ispada da je posjed zauvijek (dok se ne pretvori u vlasnistvo sto se moze nakon godina dosjelosti), a sa druge strane se kaze da vlasnik uvijek ima pravo traziti svoju stvar nazad, sto mi je naravno u redu. I to pravo nema zastaru. Istina, ne smije se ni taj posjed uzeti nasilno, koliko god je u pitanju necije pravo vlasnistvo. Treba ici pravnim sredstvima za povrat. Mi imamo situaciju gdje je jedna osoba u posjedu dijela nekretnine cijeli zivot, ali nije vlasnik, pa nam je odvjetnica savjetovala da trebamo pisanim putem obavijestiti osobu da se iseli i tada pocinje teci rok za podizanje tuzbe. Istina, nismo taj korak jos poduzeli pa ne mogu tvrditi da taj pristup stvarno i pali.
  4. Hvala
    RuffNtumble je reagirao na Davor80 u Nuzni prolaz   
    Kao što sam već komentirao na sličnoj temi, sudovima je apsolutno nebitno da li postoji i drugi prilaz. Važno je samo to da li je smetano korištenje prvog, što je obično i predmet tužbe. Bilo u gruntovnici zabilježeno nekakvo pravo služnosti prolaza ili ne. Dovoljno je da sud povjeruje tužitelju da je on dio Vaše parcele godinama koristio za prilaz svojoj parceli i izgubili ste.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija