Jump to content

victus2023

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je victus2023 objavio

  1. Hvala na odgovoru znači osoba koja dobiva nakon smrti taj dar moze se ipak zabiljeziti
  2. Molim moze li mi netko pojasniti darovanje za slučaj smrti članak 491. Zakona o obveznim odnosima. Radi li se o ugovoru i ide li zabiljezba na nekretninu.
  3. Što znači darovanje za slučaj smrti i to su naveli kao mogucnost
  4. Ponovo se javljam za pomoc osoba agentica kojoj sam zeljela oporukom ostaviti dio moje imovine sada zeli darovni ugovor.Šta to podrazumjeva. Šta znači darovanje za slučaj smrti.Ako netko zna odgovore molim da pomogne pod pritiskom sam
  5. Zahvaljujem na savjetu za sada sam se odlučila za oporuku sa nalogom što poznanica agentica treba obavljati. To je povremena pomoc kod nabave,smještaj u dom kad za to dodje vrijeme i povremene posjete da se provjeri kako sam. Imam i nuzne nasljednike necake kojima isto namjeravam dio ostaviti.Mene nije potrebno uzdrzavati a ugovor o dozivotnom uzdrzavanju upisuje se kao zabiljezba u zemljišnjim knjigama.Zahvaljujem na pomoci.
  6. Hvala puno na odgovoru. No i dalje molim pomoc protiv ugovora o dozivotnom uzdrzavanju sam, jer ukoliko se dogodi da više ne mogu brinuti o sebi (kuhanje, pranje,kupanje) prodala bih stan i otišla u starački dom.Ukoliko imam ugovor ne raspolazem samostalno sa stanom. Oporučno bi ostavila ono što preostane.Postoji li mogucnost neke zaklade, izjave kod biljeznika ili slično. Hvala puno na savjetu lijepi pozdrav
  7. Molim hitno pomoc vezanu uz nasljedjivanje. Imam u vlasništvu stan koji bi nakon moje smrti trebali nasljediti necaci.Nedavno sam uselila u stan i puno mi je mjesecima pomagala agentica za prodaju nekretnina preko koje sam to i kupila.S njom sam vec godinama dobra. Obecala sam joj da cu ostaviti pola svoje imovine oporukom.Ona zeli ugovor o dozivotnom uzdrzavanju. Ja to ne zelim ali trebam stalnu pomoc oko odlaska u ducan, liječniku, organiziranje popravaka itd.Postoji li način da joj nekom izjavom kod biljeznika osiguram pola imovine a da to nije gore navedeni ugovor.
  8. Iz vlastitog iskustva znam da ne postoji mogucnost povecanja osnovice.Pogledajte kolektivni ugovor ako ga imate.Uzima se prosjek place unatrag 6 mjeseci i dobivate od njega 70 ili 80 %.Pozdrav
  9. Prijevremena mirovina je moguca sa 58 godina i 33 godine staza, otvorite HZMO kada mogu u penziju pise za prijevremenu i starosnu.
  10. Postovani u svim drzavnim tvrtkama nitko nije dobivao zbog koristenja automobila puni iznos potrosenog benzina.Javni prijevoz se placao u punom iznosu, isto nije moguce vise kombinirati autobus i vlak.Vjerojatno je pravilnikom tako odredjeno, navedeno pišem iz iskustva rada u drzavnoj tvrtki.Privatnik vam ne bi dodatno placao prijevoz.
  11. Otidjite u navedenu ustanovu i sa vazecom e uputnicom trazite pregled kod svojeg nefrologa ili neka vas pokusa dr obiteljske medicine naručiti kod njega.Mozda je vas dr u mirovini ili otisao iz te klinike.Svakako da se mozete protiviti.
  12. Ukoliko ste bili drzavni sluzbenik imate pravo na isplatu naknade za godišnji odmor.Obratite se pravnoj sluzbi za tumačenje. Kada ste saznali da vam je prestao ugovor o radu jesu li vas pisanim putem obavjestili.
  13. Znaci radite i dalje ako nadjete novi posao date otkaz zbog osobnih razloga i nema otkaznog roka ili ne dodjete 5 dana na posao i dobijete otkaz.Sretno
  14. Kad ste dobili otkaz teško da ce vam netko platiti godisnji, a nazalost trudnice i majke na rodiljnom dobivaju otkaz.Ukoliko imate ugovor o radu kao zamjena on prestaje vrijediti kad se taj zaposlenik vrati na posao,ako vam ne ponude novi ugovor.
  15. Novi Zakon o radu trebao bi regulirati rad od kuce pokušajte ga pronaci u Narodnim novinama.Inace rad od kuce nije definiran starim zakonom.Sve je uglavnom na dogovoru.
  16. Poslodavac na zahtjev zaposlenika izdaje potvrdu sa opisom poslova radnog mjesta i duzan je vratiti radnu knjizicu i odjavu s mirovinskog i zdravstvenog.
  17. Pravo na novi godišnji ima zaposlenik od 01.01.2023. pa do kraja godine, stari godisnji se mora iskoristiti do 30.06.2024. Privatne tvrtke medjutim daju godisnji kako i kada zele netko samo po ljetu drugi po zimi.Pokušajte poslodavca uvjeriti u svoja prava.
  18. Zahvaljujem na odgovoru dakle bila sam na bolovanju 12 mjeseci i nakon upucivanja na vještačenje 9 mjeseci kasnije pozvana sam na vještacenje.Nepotrebno je vjestaciti radnu sposobnost,a invalidsku mirovinu ne zelim.Podnijela sam zahtjev za prijevremenu mirovinu nema me razloga više hzzo kontrolirati ne trazim nista od njih.Sta ukoliko ne dodjem na vjestacenje da li ide negativno rješenje.Zahvaljujem na svim savjetima unaprijed
  19. Zahvaljujem na odgovoru liječnica ne zna za takvu situaciju, ona smatra da sam ja u penziji.U medjuvremenu sam dakle pozvana na vještačenje radne sposobnosti što je dodatno nepotrebno maltretiranje i liječnica je rekla da necu dobiti invalidsku penziju.Imam sve uvjete za prijevremenu penziju kako traziti obustavu postupka vještačenja.Zahtjev za prijevremenu mirovinu stoji u medjuvremenu sam bez prihoda.Molim i dalje pomoc!!!Zahvaljujem
  20. Prije godinu dana upucena sam na ocjenu radne sposobnosti zbog duljeg bolovanja u ocekivanju operacije kuka.U medjuvremenu sam prekinula sporazumno radni odnos i podnijela zahtjev za prijevremenu mirovinu.Pozvana sam nakon 9 mjeseci sada kad vise nisam u radnom odnosu na vjestacenje u Zosi.Kako da trazim obustavu postupka jer je nepotreban.U nadi sto vise odgovora poznavatelja radnog prava zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija