Jump to content

Zeon

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Zeon je reagirao na Antuntun56 u Zasnivanje služnosti put   
    Nije potreban nikakav geodetski uradak, ali ako ga priložite uz ugovor, bit će dobrodošao; i ne mora to biti nikav elaborat nego je dovoljna geodetska situacija iz koje se mogu očitati bitni podaci o služnom putu iskazani numerički.
    Također u tekst ugovora treba unijeti te iste podatke za identifikaciju puta u pravu služnosti poput: položaja služnosti u odnosu na česticu na kojoj se služnost osniva, (obvezno iskazan u stranama svijeta, a ne lijevo-desno), širine služnog puta, te duljine korištenja služnog puta u slučaju da se služni put djelomično osniva na parceli, odnosno po potrebi i drugih podataka koji jednoznačno opisuju služni put, a koji će kasnije biti navedeni prilikom uknjižbe služnog puta u zemljišne knjige.
    Bilo bi uputno da vam javni bilježnik ili odvjetnik sastavi ugovor da budete sigurni da će ugovor biti pravovaljan za provedbu u gruntovnici
  2. Hvala
    Zeon je reagirao na Spitfire u Građevinska dozvola 1976   
    Nešto tu ne štima i čini mi se da bi ste trebali pojasniti pitanje jer ako je sljeme gornji vodoravni brid dvostrešenog (ili višestrešenog) krova a brid je linija u kojoj se spajaju dvije (ili više) plohe krova, onda je ta linija na jednom kraju okrenuta prema istoku a na drugom prema zapadu.  
    Banka će vjerovatno (a i ja bih kao kupac jer je to završni dokaz legalnosti građevine) tražiti Uporabnu dozvolu, u ovome slučaju Uporabnu dozvolu za građevinu izgrađenu na temelju akta za građenje izdanog do 1. listopada 2007. koju, ako bilo što odstupa od onoga određenog u GD, nećete moći ishoditi.
  3. Hvala
    Zeon je reagirao na Spitfire u Razvrgnuće suvlasništva   
    Da, no ukoliko je navedena cijena manja od cijena koje se postižu ili se mogu postići na tržištu u trenutku nastanka porezne obveze, porezna je ovlaštena utvrditi procjenu tržišne vrijednosti i na osnovu iste odrediti iznos poreza na promet nekretnina.
  4. Hvala
    Zeon je reagirao na Miran89 u Razvrgnuće suvlasništva   
    Može, ali ćete morati čekat 2 godine od dana darivanja sin majka da bi mogli upisati vlasništvo bez troška poreza na dohodak od otuđenja nekretnina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija