Jump to content

ZlatkaM

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ja ti mogu reći iz prve ruke da neće to napraviti. Meni u Prijedlogu o ovrsi nisu naplatili tu nedospjelu ugovorenu naknadu. Baš sam se ugodno iznenadila.
  2. Hvala na detaljnom pojašnjenju. U pitanju je OTP banka, i kod njih se pri ukidanju prekoračenja automatski otvara kredit na 12 mjeseci za otplatu tog duga. Prije 20 dana se ažuriralo prekoračenje, smanjilo se za 400 e pa su mi otvorili taj kredit. Ako ga ukinu u potpunosti, najvjerojatnije bi opet tako napravili. Sad vidim da blokada s FINE i ne bi bila tako strašna, ali ipak se trudim da to izbjegnem. U ovom slučaju sa bjanko zdužnicom u pitanju je Kredis, a ne mogu uplatiti ratu. Nadam se da ću postići neki dogovor s njima.
  3. Super, hvala Vam na odgovoru. Ali blokada se negativno gleda u HROK-u te neću moći dobiti kredit idućih par godina, zar ne? Nadala sam se nekom refinanciranju kredita pa želim izbjeći blokadu s FINE.
  4. Hvala Vam na strpljenju i odgovorima. Dobit ću na vremenu do izdavanja Rješenja pa se nadam da ću uspjeti otplatiti. Plus što svaki put oni sami nude nagodbu i obročnu otplatu. Za mene bi bio smak svijeta da to dođe do poslodavca, kao i blokada. Zato ljudi nažalost u strahu i neznanju uplaćuju silne prolongate. Kasno sam shvatila da taj ovršni postupak i nije toliko strašan i da ne mora značiti da će doći do blokade. Prije toga sam bila uvjerena da su prolongati spas od ovrhe, ali to je bilo tako pogrešno razmišljanje. Zato svaki stručni savjet i odgovor nama jako puno znači.
  5. Možda ja ne bih trebala odgovarati jer Vi na ovom forumu stručno odgovarate, ali vjerujte da narod ima pogrešnu predodžbu o ovrsi. Nemam nikakvo znanje, samo na temelju iskustva govorim jer sam i sama zaprimala puno Prijedloga i Rješenja o ovrsi. Ali ipak nisam ovršena. Mi laici ne znamo kako ide taj proces ovrhe, mi mislimo da se računi blokiraju isti tren. I mene je zbunjivalo to dvoje na istom papiru, kasnije sam shvatila da se predlaže da se donese Rješenje. Rješenje obično bude nakon otprilike mjesec dana. I ja kad sam dobila Prijedlog, mislila sam da je to ovrha, da je gotovo. Ali kasnije sam shvatila da taj Prijedlog i nije tako strašan jer sam jako puno vremena dobila do Rješenja, i inače mi ovrhovoditelj sam ponudi otplatu na rate. Borbena, možete vi nastaviti objasniti koliko vremena treba da Rješenje postane pravomoćno i nakon koliko se blokiraju računi. Ne želim se praviti pametna, i meni ste pomagali s odgovorima i savjetima, i sama sam sve to pitala u strahu od ovrhe (blokade). Samo suosjećam s ljudima koji su zbunjeni i ne razumiju se u to, kao što sam i sama bila.
  6. Kako mislite, niste potpisali ugovor, a uplaćeno je? Poslali ste poruku da "želite zajam" i oni su Vam na mail poslali ugovor koji ste prihvatili. Ako ste posudili novac kod njih, u svakom trenutku na njihovoj stranici možete vidjeti koliki je dug i na što se odnosi. Pretpostavljam da ste dobili Prijedlog o ovrsi. I tu Vam točno piše koliki je dug. Imam iskustva s tim. Malo pojasnite situaciju da Vam mogu odgovoriti.
  7. U redu, hvala Vam na odgovorima. Ne želim situaciju da poslodavac sazna, pa mi je drago što ću dobiti na vremenu dok ne primim Rješenje. Ovi iz CPO su čak govorili da će pokrenuti postupak protiv poslodavca, što je nebuloza jer moraju pokrenuti postupak protiv mene-dužnika, ja sam imala ugovorni odnos s njima. Zato sam se obratila vama za savjet i točnu informaciju. Pretpostavljam da će ići preko javnog bilježnika. Kako bi mogli dobiti sudsko Rješenje o ovrsi na plaći?
  8. Hvala na savjetima i odgovorima.
  9. U redu, hvala vam. Zbunilo me to što je rekao javni bilježnik. Ali agencija je bila korektna i rekli su da mi mogu poslati potvrdu da sam podmirila dug.
  10. Poštovanje, u kolovozu prošle godine sam dobila Prijedlog za ovrhu, međutim s tom agencijom za naplatu potraživanja sam dogovorila obročnu otplatu na 5 rata. U međuvremenu, u listopadu je izdano Rješenje o ovrsi, ali ovrhovoditelj je rekao da neće ništa poduzimati dok god se držim dogovora. Tako je i bilo, 15.12.2023. sam uplatila zadnju ratu i tako podmirila cjelokupno dugovanje. Međutim, nedavno sam bila kod javnog bilježnika i on je vidio u sustavu da ta ovrha nije službeno obustavljena i da ne bi smjelo tako biti ako sam sve platila. I meni je bilo čudno kako nije obustavljena, pa sam pitala tu agenciju zašto je to tako. Oni su mi potvrdili da je cjelokupno dugovanje podmireno i između ostalog napisali ovo:"Navedeni predmet je došao do statusa pravomoćnosti te zbog tog razloga obustava nije bila poslana javnom bilježniku. S obzirom na navedeno predmet je podmiren te se po istome neće dalje postupati i predmet biti predan na prisilnu naplatu na FINA-u." Javni bilježnik mi je rekao da bi trebala biti obustavljena, a oni su mi poslali ovakvo objašnjenje. Ne znam kome da vjerujem. Naravno da više vjerujem javnom bilježniku, ali čini mi se i da ovo njihovo objašnjenje ima smisla. Možete li mi vi dati vaše mišljenje o ovome što je napisano u navodnicima? Da li je to ispravno ili ipak treba službeno obustaviti ovrhu?
  11. U zadnjem postu mi nije uspjelo citiranje pa je možda nerazumljiv. Možete li mi još samo odgovoriti na pitanje u kojem trenutku poslodavac saznaje za ovrhu na plaću? Čak i da naprave Prijedlog za ovrhu na plaći, taj prijedlog bi trebao doći na moju adresu, ja sam ovršenik, zar ne? Ako ste rekli da pravomoćno Rješenje može biti osnova da se naplate izravno od poslodavca, da li tek onda poslodavac saznaje za to? Kad Rješenje postane pravomoćno? Ili ranije?
  12. U redu, najviše me zanima kako vremenski to ide. Da li banke opet daju neki rok ili se svi vjerovnici baš nakon ta 2 mjeseca svrstaju u redu za naplatu na FINI? Ja trenutno imam administrativnu zabranu na plaći za otplatu kredita. Nisam blokirana, ali ako me slučajno blokiraju i kredit pođe na ovrhu, da li se taj kredit nastavlja otplaćivati kao dosad?
  13. Nemam ništa na računima. Ako me jedan ovrhovoditelj blokira, što se događa s mojim kreditnim karticama, kreditima, prekoračenjem? Kako sam čula, sve se otkazuje i ide na prisilnu naplatu.
  14. Poštovanje, pri uzimanju e-pozajmice dala sam bjanko zadužnicu. Možete li mi objasniti što će se dogoditi ako ju Zajmodavac preda na FINU? Znam da je to ovršna isprava i da će se blokirati računi. Nešto sam čitala da se račun blokira tek nakon 2 mjeseca pa bih Vas molila da mi pojasnite da li ja kroz ta 2 mjeseca mogu podmiriti dugovanje i spriječiti blokadu ili to nije moguće? Hvala unaprijed na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija