Jump to content

luca123

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Koliko znam vi imate pravo na žalbu presude u roku 15 dana, ako se ne žalite tada ta presuda postaje pravomoćna i otac može bez vaše suglasnsti izvaditi napr. putovnicu i samo presudu PRAVOMOĆNU teško da možete više ikada promjeniti u svoju korist. majka ste i iz ljubavi prema djetetu crpite snagu. Dijete treba vašu ljubav, toplinu kao i tate. Dok ne popravite svoju stabilnost neka dijete bude s njim, ali svakako tužbu napravite odmah. Tata će viditi da dijete nije samo igra negi i velika odgovornost, u slučaju da nešto primjettite ( zapuštenost djeteta, zlostavljanje, nemarnost, prijavite u CZSS i obavezno da vam naprave zapisnik koji će poslije biti podloga za promjenu presude... pratite forum i puno ćete naučiti. Sretni i glavu gore!!!!!
  2. Draga moja nemaš šta izgubiti, samo sebe spasiti i nastaviti živiti.Koliko znam brak po Crkvenom nije konzumiran jer nemate djece. i sam znaš da Crkva baš to ne odobrava ali znam par sluajeva stvarno bizarnih koje je Crkva razrješila! Nisi Thompson, ali vrijedi otići i pokušati! Molim se Bogu za tebe!
  3. Zaboravila sam napisati da ga mogu odveti u PP na triježnjenje pa u jutro uzeti izjavu..
  4. Bude li se vrlo opirao ili još bolje da vrijeđa službenu osobu na dužnosti ne piše mu se dobro. Sati nisu bitni a može i prijavu za remećenje javnog reda i mira usput zaraditi sve za jednu večer. Samo da prijatelj nebi uzeo sam zakon u ruke... ni slučajno se spustiti na njegov nivo... tada su to pijana obiteljska posla. Tata će poslije biti zahvalan...
  5. Pa vi ste hrabra majka i borac ste. dajete sebe 100% i netko vas je povrijedio jasno da BOLI, ova epizoda u životu proći će i vi ćete biti još jači i izdržljiviji jer samo majka za svoje dijete se može odreći svega i učiniti sve. Mi smo još živimo na tvrdom Balkanu i majka sama s djetetom je nezaštićena i često se misli kako se s njom može kako hoće ali ustrajte za svog sina. On u vama vidi snagu, i znajte da dijete uču po modelu roditelja. Ulaganje u djecu je dugotrajan posa.. Vječna briga i neizvjena radost.
  6. ispravno postupate što se susreta i druženjea s tatom tiče. Tata neka podnese prijedlog Općinskom sudu za nove kontakte koje se mogu uz vašu suglasnost promjeniti. Ne mojte dozvoliti da dođe jedan dan i "zaboravi" ga Vratiti ili produži još 1/2 dana u svakom slučaju neuredno viđanje jer ni vi, ni dijete nema reda. U slučaju bilo kakvih nesporazuma Vas štiti presuda i dijete sutra neće tražiti krivca (mama ili tata)već "tako je zakon odredio i oboje me jednako vole i žele" Danas je najvažnije biti voljen, željen i prihavćen! Kada ste jednom dobili skrbništvo nad djetetom teško vam ga može netko oduzeti, baš ako ste psihički bolesni, krajnje neodgovorni, ne moralni... Ustrajte u svojim nastojanjima, osmjeh na lice stavite i najbolja i najljepša ste mama svom sinu!
  7. U momentu nasilničkog ponašanjazovne se policija i trebala bi postupati i po zakonskoj proceduri napraviti zapisnik o postupanju koji se prosljeđuje državnom odvjetništvu i ako ima osnove podiže kaznenu prijavu, a ako nema osnove tada odbacuje optužni prijedlog. Da bi DO prihvatilo optužni prijewdlog krimi inspektor koji to odrađuje treba temeljito i kvalitetno odraditi svoj posao, znači ispitati svjedoke, eventualne ozljede, iskaz tužitelja i tuženika, mišljene czss ako su u slućaju prisustovali maloljetnici nasilničkom ponašanju... Za ovakvo nešto čovjeka stvarno natjera muka prijavoti vlastitog oca, ali svatko tko osjeti zatvor pa makar jednu noć promisliti će hoće li opet dignuti ruku i vrijeđati... Prijatelj mora unaprijed znati da li je spreman boriti se!? Sretno....
  8. Prije sudskog poziva, prethodi poziv iz CZSS Pozivi iz CZSS imaju svrhu mirenja i zakonski prethoda 3 susreta prije sudskog poziva na koje se nadovezuje mišljenje CZSS. Što je vašoj supruzi prioritet, 1. karijera 2. djeca.. koliko sam mogla svatiti vi biste pokušali "popraviti brak" ali za takvo nešto trebate oboje imati isti cilj! Možda je povrijeđena zakonska procedura???
  9. Imaš pravo na besplatnu pravnu pomoć ali samo za alimentaciju (iz iskustva) ali u prijavi se navode mjeseci za koje nije tata platio npr. siječanj- kolovoz 2008 i tada će se izvršiti prisilna naplata sa računa ili će sam dobrovoljno platiti, pa ako opet nastavi bez plaćanja, ponovo ide tužba za najmanje 3 mjeseca neisplačena i tako redom. Sizifov posa i stalno kod odvjetnika i sudu još ako si zaposlena jako teško sve organizirati... Ako ste se sporazumno rastavili, bilo bi dobro da tata svom djetetu potpiše trajni nalog u banci i kada "legne" tati plaća i dijete je dobilo svoj dio. što se tiče imovine sve što se stekli do pravomoćne presude rastave braka dijelite pola pola, i tu je najbolje da se dogovorite jer su sudski troškovi ogromni, dugo traju a odvjetnici naplaćuju po raspravi tako da nije "priša"! Čuvajte živce i snagu jer će vam trebati da dijete odgojite u moralnu,odgovornu osobu bez trauma i kompleksa. Sretno!
  10. Ako platim porez znači da nisam iskoristila zakonsku mogućnost biti oslobođen!? ... Porez na promet nekretnina ne plaćaju građani koji kupuju prvu nekretninu kojom rješavaju vlastito stambeno pitanje ... U slučaju prve nekretnine plaćam porez u momo slučaju, ali za drugu nekretninu kojom bih rješila stambeno pitanje za nas troje i gdje je predviđeno do 80 kvadrata stambenog prostora?? Plaćam li razliku kvadrata il sam oslobođena?
  11. Nekretnina kupljene prije 3god. i 7 mjeseci u roh bau i korišena je povlastica pslobođenje poreza jer je prva nekretnina! Ne smijem je prodati prije isteka 5 god. Budući da ne živim u tom stanu, već sam zbog posla preselila u drugu županiju, tako da nisam ni prijavljena na kupljenu nekretninu sada bih stan prodala i kupila drugi u mjestu gdje živim. Bi li se obračunavao novi porez na promet nekretnina (5%) jer se prvi odnosio na roh bau i kada platim porez imam li pravo na novo oslobođenje od plaćanja poreza? Ima li netko slično iskustvo jer u poreznoj nemaju svi isto mišljenje, što kaže zakon?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija