Jump to content

reprogram

Korisnik
 • Broj objava

  39
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O reprogram

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. reprogram

  Ovrha Fina

  Nisam bila dovoljno jasna? Pitanje se odnosi na ovrhu na plaći koju provodi poslodavac, a ne Agencija. Hvala
 2. reprogram

  Ovrha Fina

  Da li se ova mjera odnosi i na blokirane osobe kojima se ovrha provodi na plaći? Hvala
 3. Do sada je prehrana bila dio bruto plaće i zvala se posebni dodatak. Ovaj mjesec smo dobili i bruto i naknadno neto prehranu. Zašto to isto ne podliježe onom 2/3 pravilu?
 4. Meni je ovog mjeseca naknada za prehranu i nagrada uplaćena na blokirani račun. Nije mi jasno: kaj mi blokirani nemamo pravo na prehranu?
 5. Ako imate zaštićeni račun, trebali biste dobiti 2/3 državnog prosjeka. Od ove godine to je cca 4200 kuna. Sve ostalo ide za ovrhu tj na blokirani račun
 6. reprogram

  Niz ovrha

  Poštovana Borbena7, molim Vas još jednom da nam pojasnite koja točno prava otkupitelji dugova imaju. Naime, oni su se upisali u redoslijed naplate otkupljenih potraživanja i u FINI i kod poslodavca. Tu se više ne zna tko pije, a tko plaća, kome ide novac - starom ovrhovoditelju ili novom i po kojem redu i da li s FINE ili s plaće. Moj poslodavac ima stare ovrhe od JB još iz 2008-2012. i on kaže da će mi to sve skidati s plaće dok god to ne otplatim bilo banci ili EOSu ili B2 - njemu je to svejedno. Nije ga briga što je FINA maknula te ovrhe s popisa. Maloprije kod odgovora Marti01 ste napisali da „Ne može izvansudska ovrha na plaći, ako je u ovršnoj ispravi jedan ovrhovoditelj, a isplata se traži u korist drugog ovrhovoditelja. Naime, ovaj drugi treba sudski zatražiti da se odredi ovrha na plaći, a sve temeljem novog ovršnog prijedloga koji se odobrava na temelju ovršne isprave i ugovora o cesiji.“
 7. A tko će onda imati korist od ovog zakona? Imamo po nekoliko ovrha koje godinama stoje na fini, skupljaju kamate, kamate na troškove itd. Za koga je napisan ovaj Zakon?
 8. Što ovaj Zakon znači za zaposlene? Ako će mi sjedati cijela plaća na deblokirani račun znači da je mogu podići unatoč dugovima? I da li će se zaposlenima uopće deblokirati račun? Meni konkretno u firmi skidaju ovrhe i uplaćuju eosu koji je otkupio ovrhu.
 9. I ja sam čula da fina treba odblokirati takve račune.
 10. Pozdrav, opet ja. Nije mi jasno, ovo je novi moment - ovaj čl 12 izglasanog zakona. Ako ne moramo postupati zašto bismo onda morali pisati zahtjev za obustavom ovrhe u slučaju otkupa dugovanja koja su nastala prije 2014. kada npr eos uđe u redoslijed umjesto banke?
 11. Hvala vam. Slabije kopčam pravne stvari. Prirodnjak sam po struci.
 12. Ima li netko iskustva u ovim situacijama? Bojim se da se ne bih uvukla u neku parnicu zbog koje bih se još više zadužila. Ako se pozovem na zakon o pp onda ja njih tužim?
 13. Molim vas na temelju kojeg zakona i čkanka se možemo pozvati kod ovakvih slučajeva?
 14. Situacija: blokada traje 8 godina. Lani se tek počela skidat s plaće ovrha za rba koju je kupio eos. Sića koja sjeda na blokirani račun ide dinersu. U redu čekaju još 2 eosa, b2 i naravno svea. Dug je prevelik da bih ga mogla riješiti reprogramskim kreditom. Nemam nekretnina.
 15. Dug je popriličan jer sam dugo u blokadi i kamate su udvostručile ukupan iznos. Fina ne ažurira ns vrijeme plačanja, vjerovnici kojima je dug otplačen ne obavještavaju o tome sud i finu. Na zsštićeni dobivam 2/3 državnog, a s plaće mi skidaju ovrhu moji iz firme jer su im ovrhe prije 8 godina počele dolaziti. Na blokirani račun sjedaju mi samo božičnice, regresi i jubilarke i to se uplaćuje prvome u redoslijedu naplate.
×
×
 • Napravi novi...