Jump to content

reprogram

Korisnik
 • Broj objava

  42
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O reprogram

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala puno. Odnosi li se ta izjava o zapljeni na prvog ovrhovoditelja ili na b2?
 2. Imam sličan slučaj. Ovrha PBZ od JB je isknjižena 2018. Prije toga,od 2016. B2 kapital je preuzeo ovrhu. Sada,2021. poslali su poslodavcu neke papire na temelju kojih traže obustavu dijela primanja. Je li to u redu? Hvala
 3. Nisam bila dovoljno jasna? Pitanje se odnosi na ovrhu na plaći koju provodi poslodavac, a ne Agencija. Hvala
 4. Da li se ova mjera odnosi i na blokirane osobe kojima se ovrha provodi na plaći? Hvala
 5. Do sada je prehrana bila dio bruto plaće i zvala se posebni dodatak. Ovaj mjesec smo dobili i bruto i naknadno neto prehranu. Zašto to isto ne podliježe onom 2/3 pravilu?
 6. Meni je ovog mjeseca naknada za prehranu i nagrada uplaćena na blokirani račun. Nije mi jasno: kaj mi blokirani nemamo pravo na prehranu?
 7. Ako imate zaštićeni račun, trebali biste dobiti 2/3 državnog prosjeka. Od ove godine to je cca 4200 kuna. Sve ostalo ide za ovrhu tj na blokirani račun
 8. Poštovana Borbena7, molim Vas još jednom da nam pojasnite koja točno prava otkupitelji dugova imaju. Naime, oni su se upisali u redoslijed naplate otkupljenih potraživanja i u FINI i kod poslodavca. Tu se više ne zna tko pije, a tko plaća, kome ide novac - starom ovrhovoditelju ili novom i po kojem redu i da li s FINE ili s plaće. Moj poslodavac ima stare ovrhe od JB još iz 2008-2012. i on kaže da će mi to sve skidati s plaće dok god to ne otplatim bilo banci ili EOSu ili B2 - njemu je to svejedno. Nije ga briga što je FINA maknula te ovrhe s popisa. Maloprije kod odgovora Marti01 ste napisali
 9. A tko će onda imati korist od ovog zakona? Imamo po nekoliko ovrha koje godinama stoje na fini, skupljaju kamate, kamate na troškove itd. Za koga je napisan ovaj Zakon?
 10. Što ovaj Zakon znači za zaposlene? Ako će mi sjedati cijela plaća na deblokirani račun znači da je mogu podići unatoč dugovima? I da li će se zaposlenima uopće deblokirati račun? Meni konkretno u firmi skidaju ovrhe i uplaćuju eosu koji je otkupio ovrhu.
 11. I ja sam čula da fina treba odblokirati takve račune.
 12. Pozdrav, opet ja. Nije mi jasno, ovo je novi moment - ovaj čl 12 izglasanog zakona. Ako ne moramo postupati zašto bismo onda morali pisati zahtjev za obustavom ovrhe u slučaju otkupa dugovanja koja su nastala prije 2014. kada npr eos uđe u redoslijed umjesto banke?
 13. Hvala vam. Slabije kopčam pravne stvari. Prirodnjak sam po struci.
 14. Ima li netko iskustva u ovim situacijama? Bojim se da se ne bih uvukla u neku parnicu zbog koje bih se još više zadužila. Ako se pozovem na zakon o pp onda ja njih tužim?
×
×
 • Napravi novi...