Jump to content

katarinadom

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je katarinadom objavio

  1. imam vss,ali sam polagala za radno mjesto na kojem radim tj VŠS, poseban dio mi je bio zdravstvo: - specijalizirane bolnice - tijela zdravstvenih ustanova - tko vrši i nad čime se vrši kontrola i inspekcijski nadzor - liječnička povjerenstva -liječničke komore (što su i čemu služe) -što obuhvaća zdravstveno osiguranje - liste lijekova - prava na putne troškove (podpitanje : iznad koje udaljenosti) - prava na bolovanje (podpitanje ; kad osiguranik nema pravo na bolovanje) - ustroj HZZO-a (podpitanje : koliko članova ima upravno vijeće) da to su bila sve moja pitanja !!!!
  2. USTAV I SUSTAV: 1. što je ustavi tko ga donosi, 2. sabor i ovlasti sabora, 3. što je ustavni sud i koja mu je uloga, 1. tko obavlja poslove državne uprave i koji su to poslovi, 2. za što se ustrojavaju ministarstva i nabroji nekoliko, 3. koji su provedbeni propisi i tko ih donosi ( pravilnike, naputke i naredbe) SLUŽBENIČKI ODNOSI I LOKALANA: 1. načela postupanja 2. prava i dužnosti državnih službenika 3.prijem u državnu službu 4. ocjenjivanje DS i podpitanje što ako je ds ocjenjen "ne zadovoljava" a što ako je ocjenjen s "zadovoljava" 5, povrede dužnosti lake i teže (nabrojit par jednih i par drugih, tko odlučiva o sankcijama za lake a tko za teže, koje su sankcije za lake i koje za teže), 6.odgovornost službenika za štetu 7. udaljenje iz službe kad i zašto,iznos plaće za vrijeme udaljenja 8.prestanak državne službe (podpitanje : prestanak DS po sili zakona) 1. europska povelja o lokalnoj samoupravi 2. tko donosi statut i što je njime uređeno 3.članovi gradskog vijeća (nisam sigurna ima li u skripti) 4.proračun (podpitanje: privremeno financiranje) ZUP/ZUS i UREDSKO 1. načelo zakonitosti 2.postupovna sposobnost stranke, (podpitanja: što je zakonski zastupnik, a što i tko može biti opunomoćenik) 3.Svjedoci (što su i tko može biti) 4.rokovi 5.zapisnik 6.osobna dostava 7.djelovi rješenja 8. žalba 9.kako se pokreće upravni spor (kojim aktom) 1. što je pismeno 2.što je akt 3.što je pisarnica (poslovi pisarnice i odjeljci, objasni pismohranu, na koji se način arhiviraju predmeti, rukovnik) 4. pomoćne knjige nabrojit (objasni interna dostavna i dostavna za poštu i mjesto) 5.izrada pečata i žigova 6.izgled natpisne ploče EU 1.Izvori prava (podpitanja; koji su primarni a koji sekundarni) 2 Vijeće (podpitanja:promjene Lisabonskim ugovorom, koliko ima formacija, što je i kolika kvalificirana većina) 3. Europska Komisija (sastav, poslovi, način biranja, tko je imenuje) 4.Što radi sud, mandat sudaca 5.objasni proces pridruživanja 6. jedinstveno tržište (podpitanja: četiri slobode i objasni slobodu pružanja usluga) 7.Schegen 8.kriteriji iz Kopenhagena 9. IPA, SAPARD, ISPA, PHARE SRETNO !!
  3. Problem je što poslodavcu nitko ne brani ako je u takvoj "teškoj" situaciji dati joj otkaz kad se vrati na posao, i onda ste u još goroj situaciji.... zato je tu teško ikome išta savjetovat
  4. polovicom prvog poslala prijavu i 16.02. dobila poziv, a učenje i ne ide najbolje ; nikako do dobre tj. male skripte Čitajuči zakon se samo brzo umoriš, a malo ostaje u glavi
  5. Prijavu poslala polovicom prvog, poziv dobila 16.02.og
  6. dobila sam neku skriptu od 200 strana, kolika je tvoja bila ?
  7. Molim Vas ako netko ima i meni jednu novu skripticu!! katarinadom@gmail.com
  8. dobila sam poziv za 10.03 i već bila luda misleći nemoguće naučit do tad, ova tvoja "4 dana" su me stvarno ohrabrila. ako imaš literaturu iz koje si učio, puno bi mi pomogla katarinadom@gmail.com hvala!!!
  9. može!! to je pravo koje ostvaruje jedan od roditelja pod uvjetom da oboje rade tj. da su prijavljeni na puno radno vrijeme
  10. potrebno je imati gustoću staža godinu dana neprekidno ili 18 mjeseci u zadnje dvije godine, što znači da ako nemate 18 mjeseci staža od 07/08 do danas naknada za vrijeme komplikacija bi Vam iznosila 25% proračunske osnovice (malo više od 800 kn)
  11. Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO)ima te podatke!
  12. trebate obnovit policu, kod novih zahtjeva polica počinje teći za mjesec dana, jer kad bi mogla teći isti dan od kad se ugovara tko bi dopunsko onda uopće plaćao? svi bi ugovor pošli potpisat onaj dan kad nam zatreba, zar ne? ako ste prošli put dobili kako kažete "onaj list" odmah moguće da ste iz nekog razloga bili oslobođeni od plaćanja, ako je to slučaj (dakle ako ste nezaposleni, slabijeg imovinskog cenzusa..)"onaj list" ćete opet dobiti odmah. u svakom slučaju ako želite sklopit policu pođite do HZZO-a što prije pa je moguće da vam daju nastavak na prethodnu policu!!
  13. zna li tko da li je moguće napraviti ugovor o ortaštvu s d..-om koji ima više pogona za samo jedan pogon. dakle da budemo ortaci u jednom od njegovih pogona a u drugim svojim pogonima da ostaje sam?
  14. posavjetujte se sa odvjetnikom i tužite ga(naravno ako imate konkretne dokaze). jer ako je bila rječ o obrtu on bi za nastale dugove trebao odgovarati kao fizička osoba tj,svojom imovinom
  15. sa rješenjem HZZO-a treba poći na HZMO i provjeriti! djeca s teškoćama u razvoju imaju pravo na uvećani dječji doplatak međutim isti će Vam najvjerojatnije teći tek od dana podnošenja zahtjeva na HZMO-u.
  16. Koliko je meni poznato-ako dug nije zastario ne može se skolpiti nova polica
  17. nažalost; to vam je bio prekid radnog odnosa! drugi radni odnos vam je trebao početi 14.11 da bi ste ispunjavali "uvjet neprekidnog staža u osiguranju"
  18. ako netko ima neki savjet????????? prostor u kojem radimo je u natječaju dobio moj prijatelj tj. njegov d..! Naš d.. nije uspio dobit prostor pa sad radimo na način da smo u prostoru "oboje" te plaćamo dva puta PDV (na proizvodnju i na prodaju)! da li je moguće da kupim njegov d.. ili da mi ga daruje te kakva i kolika (financijski i vremenski) bi procedura to bila? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija