Jump to content

christina777

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    christina777 je reagirao na CM2022 u Kupoprodaja nekretnine - predugovor/ugovor i dokumentacija   
    Poštovana,
    Predugovor nije uopće potreban ako ne kupujete putem kredita ili za to imate neke druge razloge. Možete odmah ići na Kupoprodajni ugovor s tabularnom izjavom.
    Ako idete na Predugovor, isti ne morate ovjeravati kod bilježnika, to je isključivo na Vama i na Prodavatelju. Na Predugovoru se dogovaraju svi bitni čimbenici za sklapanje glavnog, odnosno Kupoprodajnog ugovora (kapara, dinamika isplate, stvari u kući, itd..).
    Na Kupoprodajnom ugovoru Vam je bitno da ste Vi (ako Vas ima više kupca onda i ostali kupci, budući suvlasnici) te Prodavatelj (ako ih je više, i ostali moraju biti prisutni osim u slučaju da postoji Posebna punomoć ne starija od 6 mjeseci) dok od dokumentacije Vam je bitno samo da imate Kupoprodajni ugovor.
    Po zakonu, pri Kupoprodaji nekretnine mora se priložiti energetski certifikat. EC vrijedi 10 godina od dana kada je izdan te u velikoj većini slučaja isti postoji, no i ako on ne postoji, uvijek se može napraviti te nije skupo (za stan od cca 60m2 cijena je oko 100eura na niže!). 
    Nadam se da sam Vam bio od pomoći.
    Lijepi pozdrav.
    CM
  2. Hvala
    christina777 je reagirao na Borbena7 u Zamjena za porodiljni kod ugovora na neodređeno   
    Kad Vam ponude novi ugovor ili aneks ugovora, tada bi trebali uzeti određeno vrijeme za konzultaciju, jer isključivo o tome što potpišete ovisi Vaš budući radnopravni odnos kod tog poslodavca. Sve ostalo bi za sada bilo samo nagađanje.
     
  3. Hvala
    christina777 je reagirao na Davor80 u Zakup ili otkup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu grada   
    Ne znam zašto biste plaćali zakup, kad je iz opisane situacije prilično izgledno da Grad uopće ne zna da je vlasnik. U slučaju otkupa, prvo morate pronaći nekog službenika, na stranicama Grada tvrde da je za prodaju zadužen Gradski ured za upravljanje imovinom i stanovanje. Tamo je kaos. Oduvijek. Nije čak ni preveliki problem doći do nekog načelnika ili pomoćnika pročelnika. Ako dobijete potvrdan odgovor, procjena vrijednosti zemljišta će Vas koštati oko 3 tisuće kuna. Mada, reći će Vam sami kako ide trenutna procedura. Što se tiče zemljišta za koje ste zainteresirani, bolje provjerite u GUP-u u kojoj se zoni nalazi, jer se gotovo sigurno ne radi o poljoprivrednom zemljištu, što god pisalo u Katastru. Imate već desetljećima izgrađene nebodere po takvim navodnim oranicama i voćnjacima. Danas je važno jedino ono što piše u GUP-u, a tamo sigurno ne piše da se radi o poljoprivrednom zemljištu. Možda, o zelenom pojasu, ako ste baš nesretnik od rođenja. Može biti zemljište namijenjeno rekreaciji, a tko zna, možda je, nekim čudom i stambena zona. Što je zona bolja, to će Vas otkup i mogući najam više koštati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija