Jump to content

mia22

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    mia22 je reagirao na gala385 u Godišnji iz prethodne godine nakon porodiljnog   
    Godišnji iz 2018. možete iskoristiti do kraja ove godine.
  2. Hvala
    mia22 je dobio reakciju od drot13 u Komplikacije u trudnoci i iznos rodiljne naknade   
    Kod komplikacija, od poslodavca ćete dobiti ER1 obrazac na kojem se upisuje posljednjih 6 plaća i izračunava satnicu po kojoj ste radili. Po toj satnici  HZZO računa naknadu na način da množi broj radnih sati u tom mjesecu sa iznosom satnice. Znači, naknada nije jednaka svaki mjesec. Za ostalo neznam točno
  3. Hvala
    mia22 je dobio reakciju od drot13 u POVRAT SREDSTAVA HZZ   
    Poštovana!
    Nisam pravnik ni slično, ali imala sam određenih problema zbog SO jer nisam polagala stručni ispit. Ukratko ću Vam reći da je u mom ugovoru stajalo da moram dostaviti potvrdu o položenom stručnom ispitu, no nisu bile navedene sankcije ukoliko ne položim. Raspitivala sam se na sve strane što učiniti, pa i ovdje. Pomogli su mi svojim savjetima.
    Ja sam za svaki slučaj e-mailom tražila odgovore direktno od sjedišta HZZ-a gdje su mi potvrdili da, ukoliko nije navedeno u ugovoru, nisam dužna vratiti sredstva. Pa možda da i tako probate. I dobar savjet su mi ovdje dali, isprintati sve e-mailove, za svaki slučaj.
    Nadam se da će Vam netko stručan uskoro odgovoriti na Vaš upit.
  4. Sviđa mi se
    mia22 je reagirao na Željac047 u Kupovina stana u toku razvoda   
    Poštovana, bez obzira na godinu dana odvojenog života (prestanka bračne zajednice) brak formalno-pravno postoji dok ga sud, u parničnom postupku primjenom čl. 51. st. 3. (ako od prestanka bračne zajednice protekne godina dana) ne rastavi......dakle sud Vam nemože dati nikakvu potvrdu o nepostojanju braka dok u parničnom postupku ne utvrdi da li je stvarno od prestanka bračne zajednice proteklo godinu dana i više, tj. da li su se stekli uvjeti iz čl. 51. st. 3. Obz za razvod braka, te temeljem toga donese odluku (presudu) o razvodu braka...
  5. Sviđa mi se
    mia22 je reagirao na Željac047 u Roditeljstvo bez alimentacje   
    Poštovana, pripazite na vrstu ugovora o uzdržavanju koji ćete sklopiti ako se odlučite na sklapanje takvog ugovora.....postoje dvije vrste ugovora o uzdržavanju i to.....Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju....kod takvog ugovora imovina osobe s kojom sklapate ugovor, primatelja uzdržavanja (u Vašem slučaju tetka), prelazi na Vas, kao davatelja uzdržavanja, odmah nakon sklapanja ugovora....dok kod sklapanja Ugovora o doživotnom uzdržavanju imovina primatelja (tetka) prelazi na Vas kao davatelja uzdržavanja poslije smrti tetka kao primatelja uzdržavanja, sami morate odlučiti kakva vrsta ugovora Vam više odgovara u Vašoj situaciji....
    Inače takav ugovor (i jedna i druga vrsta) mora biti ovjeren od suca nadležnog suda ili potvrđen (solemniziran) od strane javnog bilježnika ili pak sastavljen u obliku javnobilježničkog akta...
     
  6. Sviđa mi se
    mia22 je reagirao na Željac047 u vanbracna zajednica - razvod - molim vas pomoc   
    Upravo tako, meni je malo čudno što tu nije jasno....uz nadopunu da se stečevina stečena radom ili rezultatima rada za vrijeme trajanja ili jedne ili druge (bračne ili izvanbračne) dijeli na jednake djelove...znači, i bračna i izvanbračna zajednica su izjednačene po pitanju imovinsko-pravnih odnosa...
  7. Sviđa mi se
    mia22 je reagirao na felixx u vanbracna zajednica - razvod - molim vas pomoc   
    Tvoj problem je mnogo veći nego što želiš sam sebi priznati. 
    Tvoj problem je što te tvoja partnerica zlostavlja i ponižava na dnevnoj bazi, a ti ne znaš kako se suprostaviti, i naivno misliš da će prekidom veze ti problemi samo tako nestati.
    Neće nestati, nego će se vjerojatno i povećati. Ako ona ne želi raskid, gotovo sigurno će uslijediti razne lažne prijave za obiteljsko nasilje.
     
    U ovom trenutku, ta imovina je vjerojatno najmanji problem. 
    Novac iz banke izvadi i stavi negdje na sigurno, ostalu vrijednu imovinu koju možeš također skloni, isto tako i sve dokumente koji su ti važni skloni odmah na sigurno.
    Za ostatak imovine - vjerojatno ćeš biti sretan da joj sve ostaviš samo da te ostavi na miru.
    Ako joj to želiš objaviti, očekuj vrlo burnu reakciju i izljeve nasilja i vrijeđanja. Moj savjet je da nabaviš neki gadget za snimanje i da taj event snimiš - iz predostrožnosti. 
    Ti se moraš pozabaviti time što si žrtva zlostavljanja, potraži pomoć - potraži savjet psihijatra, i to po mogućnosti starijeg muškog psihijatra. Žalosno je da to moram reći, ali ni psihijatrima se više ne može u potpunosti vjerovati.
    Ti si žrtva psihičkog nasilja, a tvoja partnerica vrlo vjerojatno ima neki poremećaj osobnosti kad se tako ponaša.
     
  8. Sviđa mi se
    mia22 je reagirao na Željac047 u Kupnja stana u izvanbračnoj zajednici   
    Upravo na to sam i ja aludirao u svom postu...
    Da, sve što je stečeno za vrijeme trajanja izvanbračne zajednice (trajanja zajedničkog života), dijeli se na jednake djelove, tj. primjenjuju se odrednice Obiteljskog zakona koje se odnose na imovinsko-pravne odnose..
  9. Sviđa mi se
    mia22 je reagirao na Matrix u Kupnja stana u izvanbračnoj zajednici   
    Može tvrdit što hoće,pitanje bračne stečevine nad konkretnim stanom je riješeno več trenutkom kupoprodaje,tako da se u tom smislu nema više što utvrđivati,jer ste jednostavno upisani suvlasnici i samo je pitanje razvrgnuča suvlasništva,a nikako utvrđenja bračne stečevine.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija