Jump to content

Modesty4

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Modesty4 objavio

  1. Vaš otac se nemože upisati kao vlasnik na temelju takovih izjava o odricanju, a nije moguće niti na temelju rješenja o nasljeđivanju iza vašeg strica, jer on ne dolazi pozvan na nasljedstvo iza njega, već su to samo 3 nasljednika kako ste naveli. Predmetnu nekretninu koja se nalazi upisana na imenu vašega strica potrebno je prijaviti u ostavinu, a ako je ista završena onda kao naknadno pronađenu imovinu. Jedan ili sva 3 zakonska nasljednika moraju se prihvatiti nasljedstva i tada nakon što nekretnina bude prenjeta na jednog od njih i provedena u zk odjelu darovanjem ili fiktivnim kupoprodajnim ugovorom vlasništvo prenjeti na vašeg oca.
  2. Mali osvrt na nasljedne dijelove, odnosno način podjele imovine! Ne mora se raditi o idealnim dijelovima, odnosno ako je tri nasljednika da svaki nasljeđuje po 1/3. Sve ovisi o rodoslovlju u konkretnom predmetu i o stupnju srodstva zakonskih nasljednika sa ostaviteljem. To znači da mogu nasljediti jedan 2/4, a ostalih dvoje po 1/4(npr. ostavitelja koji je imao 2 djece, a od tih 2 jedno je umrlo i ima svoju djecu, nasljeđuju dijete ostavitelja u 2/4 dijela i dvoje unuka koji dolaze pozvani na nasljedstvo svaki u 1/4 dijela).
  3. Platite dok se još uvijek radi o relativno malom iznosu. Ako se pokrene daljnji postupak (ovrha) samo će vam se gomilati troškovi!
  4. Iz Ovršnog zakona: Vjerodostojna isprava je, prema Ovršnom zakonu, račun, mjenica i ček s protestom i povratnim računima kad je to potrebno za zasnivanje tražbine, javna isprava, izvadak iz ovjerovljenih poslovnih knjiga, po zakonu ovjerovljena privatna isprava te isprava koja se po posebnim propisima smatra javnom ispravom. Računom se smatra i obračun kamata. Vjerodostojna isprava je podobna za ovrhu ako su u njoj naznačeni vjerovnik i dužnik te predmet, vrsta, opseg i vrijeme ispunjenja obveze.
  5. Ne mogu reći da znam kako izgleda ugovor koji ste potpisali,ali je lako moguće da traže navedenu isplatu ako je tako navedeno u ugovoru ili u njihovim uvjetima poslovanja koje ste svojim potpisom prihvatili! Pročitajte još jednom ugovor i to od slova do slova!
  6. Sve ste toliko zakomplicirali! Kako ste uopće sastavili ugovor o doživotnom uzdržavanju bez provjere u zk odjelu?
  7. Bez uvida u ugovor koji ste potpisali teško je odgovoriti na vaše pitanje!
  8. Hvala. Odmah sam otišla na stranicu odvjetničke komore i pročitala, ali nadala sam se da će mi netko reći u praksi kakova su njegova iskustva s ostvarivanjem toga prava!
  9. Molim pomoć! Radi se o obiteljskom nasilju, majka i dijete koje je invalid istjerani su na ulicu.Trenutno su se snašli i kod obitelji su, no međutim, kao i uvijek problem je novac za angažiranje odvjetnika koji bi im pomogao da pokrenu odgovarajuće postupke i riješe se nasilnika iz obitelji. Molim vas pomozite mi savjetom kako i gdje zatražiti besplatnu pravnu pomoć i koje uvjete moram ispunjavati! hvala
  10. Obzirom da vam nitko ne odgovara na pitanje, mogu reći jedino kako ide za općinski sud ako bi to nešto moglo pomoći! Nakon što se zaprime sve prijave i odluči koje su pravodobne sastaje se vijeće Županijskog suda i doslovno daje svoje komtare o kandidatima. Naravno da je dobro i da netko kaže koju riječ i za vas, ukoliko vas pozna, jer obično predsjednici sudova ili suci sa suda odakle su kandidati, ako su sudski savjetnici u pitanju, govore o njihovom radu i zalaganju. Načelno se zauzima stav o kandidatima i predlaže DSV-u. Poznat mi je i slučaj gdje je bilo određenih "nepravilnosti" na vijeću Županijskog, te se kolega pošto je to saznao obratio u pismenoj formi DSV-u, koji je tada sve kandidate pozvao u DSV na razgovor i potom donio odluku i to u njegovu korist! Nadam se da će vam barem malo pomoći. Sretno!!
  11. Postavili ste nejasno pitanje! Što vam to znači da li je povrijeđena darovnica i da je stan nakon smrti oca darovan sestri? Nakon smrti ide ostavinska rasprava, a nemoguće je izvršiti darovanje nakon smrti!
  12. Ja sam gutala tabletice za "pamćenje" i to ginko! Ma možeš mislit što pomaže,ali u tom trenutku mi se to činilo kao odlična ideja!
  13. Draga Mafalda! Opisano stanje je potpuno normalno. Stoga , ne zabrinjavaj se, jer svi smo to prošli. A kada položiš sve će ti biti ravno jer ti ćeš htjeti samo spavati i izgubiti se sa ovoga svijeta na par dana. I da ne zaboravim ja sam omršavila 5 kila zadnja 2 tjedna prije ispita. Drži se, ne odustaj i samo hrabro!!
  14. Zakonski nasljednik odgovara za dugove ostavitelja do visine nasljeđene imovine. To znači da ukoliko ima više nasljednika svaki odgovara za dugove,ali kako sam već rekla samo do visine vrijednosti nasljeđene imovine. Banka od vas ne može tražiti naplatu dok ostavinski postupak nije dovršen i ne zna se tko će i u kojoj visini naslijediti ostavinsku imovinu. Međutim, ako se radi o kreditu idu vam kamate i gomilaju se dugovi, a iz vašeg posta dalo bi se zaključiti da ne znate kada će se doći do drugog nasljednika i dovršetka ostavinskog postupka. Stoga razmislite hoćete li eventualno plaćati prije dovršetka ostavine ili čekati!
  15. Prihvaćam dio o brzopletom zaključivanju poštovani ovrhovoditelju i moje isprike!!! Ali dragi moj uhvatite Zakon o parničnom postupku i proučite one dijelove koji se odnose na dostavu pismena, pa nećete postavljati takova pitanja i davati takove konstatacije o nečijem znanju na ovome forumu! Počnitesa člankom 141 pa nadalje!
  16. Uz ovakova pitanja očito je da pokušavate izbjeći plaćanje nečega što mi obični smrtnici itekako plaćamo!!!! Ne vidim zašto bi vam pomagali??? A za vašu informaciju odbijanje prijema pismena, ukoliko isto pravilno konstatira dostavljač, dostava stranci se smatra uredna, te rješenje postaje pravomoćno.
  17. Čim se protiv vas pokrene ovršni postupak, tj. sa danom predaje ovršnog prijedloga javnom bilježniku prekida se zastara. Ne postoji apsolutna zastara u građanskom pravu, a čim je postupak pokrenut i ovrhovoditelj dobije ovršnu ispravu ona ne zastarjeva slijedećih 10 godina. Naravno na zastaru sud ne pazi po službenoj dužnosti, već na prigovor stranke.
  18. Hvala Lutjena, ali u ovome slučaju kada ti je poznato da je jedan od prijašnjih nasljednika umro, moraš provesti raspravu i nije ti dovoljno rješenje iza njega. Na novom ročištu semora utvrditi novo rodoslovlje i novi zakonski nasljednici da bi pravilno mogli napisati rješenje o naknadno pronađenoj imovini. A što se tiče raspodjele i moga pitanja, djelim mišljenje s tobom, ali sam se nadala provjeri i potvrdi!
  19. Ne možete samo dostaviti staro ostavinsko rješenje, osim ako su istim već raspoređeni udjeli u fondu, u protivnom vam je potrebno rješenje o naknadno pronađenoj imovini. Istina je da po novom zakonu o nasljeđivanju ostavinske postupke provode javni bilježnici, ali smrtovnicu matični ured dostavlja sudu kod kojega se vodi upisnik i imenik ostavinskih predmeta i koji onda povjerava posebnim rješenjem provedbu ostavinskog postupka pojedinom javnom bilježniku.
  20. Nažalost ne može riješiti problem nikako drugačije! Neka što prije izvadi potrebne papire i u borbu sa sustavom! Ali ja bih svejedno u sudu provjerila da li je vođena rasprava, to se može vrlo brzo utvrditi pregledom imenika za godinu u kojoj je otac umro. Matiči ured po službenoj dužnost za svaku umrlu osobu smrtovnicu šalje sudu radi pokretanja ostavinskog postupka. Djevojka je možda bila malodobna kada je otac umro, pa majka nije niti spominjala odlazak na ostavinsku.
  21. Pardon, zaboravila sam, staro rješenje joj treba zbog broja ostavine pod kojim je postupak vođen,jer će na taj isti broj predložiti provođenje naknadno pronađene imovine!
  22. Ukoliko je provedena ostavinska rasprava iza oca koji je dobio udjele, mora naći staro rješenje, te kod suda koji je proveo ostavinu iza oca staviti prijedlog za naknadno pronađenu imovinu! Ako ostavina iza njega nije vođena, mora ishoditi smrtovnicu i pokrenuti ostavinski postupak kod nadležnoga suda, tj. suda prebivališta ostavitelja!
  23. Naravno da vrijedi, ukoliko je oporuka formalno valjana!
  24. Situacija je slijedeća: radi se o naknadno pronađenoj imovini tj., raspravlja se po starom zakonu. Ostavitelj se nije ženio i nema djece. Majka je živa, a otac je umro poslije njega, a ima i još jednog živog brata. Tko nasljeđuje? Samo majka, ili i brat? Jasno je ako je otac umro prije ostavitelja, tada njegov dio nasljeđuje brat, dok majci ostaje njen dio, ali koje odredbe zakona se primjenjuju ako je otac umro poslije ostavitelja? Molim pomoć!!!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija